Viharkárok

2024.07.01. 14:00

Ítéletidő tombolt Fejér vármegyében (videóval!)

A vasárnap esti vihar Fejér vármegyében is nyomokat hagyott maga után: többségében kidőlt fákhoz és megrongálódott tetőszerkezethez riasztották a tűzoltókat.

Gombor Lili

Az éjszakai vihar több helyen okozott károkat Fejér vármegyében is

Fotó: Részlet a videóból

A forró hétvégét villámokkal, heves esőzéssel érkező vihar követte. A szél több helyen fákat döntött ki, esetenként nagyobb, leszakadt ágak nehezítették a lakosság helyzetét.

Az éjszakai vihar miatt Fejér vármegyéből több mint negyven bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez hétfő délelőttig. Többségében az erős szélben útra dőlt fák, lehasadt ágak miatt kérték a tűzoltók segítségét Gárdony–Agárd térségéből, Seregélyesről és Polgárdiból. Fülén egy családi ház tetőszerkezetét szakította be az épületre dőlt tizenöt méter magas szilvafa. Seregélyesen lehasadt ág miatt rongálódott meg egy vendéglátóegység teteje, Polgárdiban étteremre dőlt egy húsz méter magas fa. A viharban letört ág nyolc helyszínen akadt fenn villanyvezetéken. A tűzoltók több esetben az önkéntes tűzoltó egyesületekkel együttműködve, motoros láncfűrésszel darabolták fel a kidőlt fákat, lehasadt ágakat. Személyi sérülés egyik helyszínen sem történt – írta közleményében a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában