Állami forrásból

2 órája

Jelentős útfelújítás Tácon (videó)

Mintegy 44 millió forintnyi állami forrásból újult meg Tác, Ady Endre utcájának egy jelentős szakasza.

Déri Brenda

Az átadó zárásaként ünnepélyesen átvágták a szalagot

Fotó: Déri Brenda / FMH

Ünnepélyes kereket között, az utca lakóinak jelenlétében adta át csütörtökön a közösség részére a megújult útszakaszt Tác polgármestere, Horváth Tamás és a térség országgyűlési képviselője Varga Gábor. Habár az Ady Endre utca érintett szakasza évekkel ezelőtt már kapott mart aszfaltos borítást, mára a felújítás igen időszerű volt, így Varga Gábor közbenjárásának hála a község mintegy 44 millió forintnyi állami támogatásból újíthatta fel az utcát – hangzott el a polgármestertől az átadón, aki azt is megemlítette, hogy az új aszfaltborítással az utcában lévő házak is még értékesebbé váltak.

Jelentős útfelújítás Tácon
Időszerű volt már a felújítás
Fotó: Déri Brenda / FMH

Varga Gábor azt hangsúlyozta ki, hogy a minőségi és a színvonalbeli változás mellett az új út még inkább összekovácsol egy közösséget, hiszen a gyermekeknek ezentúl van lehetőségük arra, hogy kijöjjenek és rollerezzenek vagy biciklizzenek, a szülők pedig az utcai beszélgetések által közelebb kerülhetnek a szomszédaikhoz. Ez az igazi ajándék. 

Végül az átadót megkoronázta a jelképes szalagátvágás, melyen a fentiek mellett részt vett Varga Jenő a Sárépszer Kft. ügyvezetője, a munkálatok kivitelezője. Majd egy nem mindennapi gyakorlattal is felavatták az új utat: az utca lakóinak a segítségével végig gurítottak egy söröshordót az úton.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában