Családi nap

2024.07.06. 21:22

Kincskeresés vár a belvárosban!

Az egykori városvezető titkos üzenetet rejtett el Székesfehérváron: kincskereső városismereti játékot tart július 26-án, pénteken a Fejér Megyei Honismereti Egyesület, amelyen nemcsak a tagtársakat, hanem bárkit szívesen látnak.

Gombor Lili

Izgalmas családi kincskeresésére invitál a Fejér Megyei Honismereti Egyesület július 26-ára. A játék során egy rejtély nyomába kell eredni. A történet Csitáry G. Emilhez, Székesfehérvár egykori polgármesteréhez kötődik, akinek része volt a 1938-as Szent István jubileumi év megünnepléséhez kapcsolódó fejlesztésekben. Kevesen tudják, hogy az úgynevezett Csitáry-éra alatt készült vagy felavatott alkotásokon a városvezető egy titkos üzentet rejtett el. A játékosoknak ezt az üzenetet kell megtalálni, megfejteni. Ehhez egy segítő füzetet kapnak, melyben rejtvényes, rejtélyes formában minden információ benne lesz. Az útvonal bejárása kb. 1,5–2 km hosszú sétát jelent, melyet mindenki saját tempójában tehet meg. Három óra áll rendelkezésre az üzenet megtalálására.

A játéknak költsége nincs, kérjük, hogy a résztvevők íróeszközt kell csak magukkal vinniük. Amennyiben a program napján esős időjárás lenne, a szervezők értesítik a jelentkezőket arról, hogy mikor tudják pótolni a programot. A részvételi szándékot jelezni kell, legkésőbb július 23-ig a [email protected] e-mail címen vagy a 20/976-91-01 -es telefonszámon.

Időpont: 2024. július 26. péntek 9:00
Helyszín, találkozó: Székesfehérvár, Országalma
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában