Élményekkel gazdagon, hivatalosan

2 órája

Kormányhivatal által szervezett táborok zajlanak a megyében (videó, galéria)

A Fejér Vármegyei Kormányhivatal az Europe Direct Iroda közreműködésével 2024-ben is elindította a nyári, napközis gyermektáborát. A második alkalommal megszervezett tábor kedvezményezettjei, akárcsak tavaly, a kormányhivatalokban dolgozók gyermekei. A tábori életet megfigyelni Velencére mentünk.

Palocsai Jenő

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Idén második alkalommal rendezi meg nyári napközis gyermektáborát a Fejér Vármegyei Kormányhivatal, együttműködve az Europe Direct Irodával. A tábor turnusaiban a kormányhivatalok munkatársinak gyermekei vehetnek részt, 7-14 éves korig. Összesen három héten keresztül három különböző városban, így Székesfehérváron, Dunaújvárosban és Velencén is zajlik, kifejezetten kormányhivatali helyszíneken.

Kormányhivatal által szervezett táborok zajlanak a megyében
A Fejér Vármegyei Kormányhivatal az Europe Direct Iroda közreműködésével 2024-ben is elindította a nyári, napközis gyermektáborát
Fotó: Nagy Norbert / FMH

Összesen 138 gyermek jelentkezett

– Idén is hatalmas érdeklődés volt tapasztalható a munkatársak részéről, 2024-ben összesen 138 gyermek jelentkezett a táborba. A programok összeállítása során a szórakoztatás mellett szándékunk volt megmutatni a kormányhivatali szakterületek sokszínűségét is a gyermekeknek, akik így a szüleik munkájához is közelebb kerülhetnek. Többek között EU-s érzékenyítő tréning, vadászati, gomba és rovarbemutató, mézkóstoló, kutyás program, tűzoltási bemutató, múzeumi és könyvtári látogatás, sportprogramok, valamint kézműves programok várják a táborban részt vevő gyermekeket – mondta a szervező, Simon Katalin, a jogi osztály vezetője.

Ottjártunkkor, július 26-án egy különleges napnak lehettünk szemtanúi Velencén. Ez egy közös tábori nap volt, amikor a székesfehérvári és a velencei gyermekek együtt tölthetnek egy teljes napot, melynek keretében olyan programokon vehettek részt a gyerekek, mint például amit a Huba Rescue 24 Nemzetközi Tűzoltó és Kutatómentő Alapítvány szervezett, A hős benned van címmel. Izgalmas perceket köszönhettek a táborlakók a Velencei Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjainak, de emellett a Magyar Honvédség is szervezett programot a gyerekeknek.

Kormányhivatal által szervezett táborok zajlanak a megyében
Fotó: Nagy Norbert / FMH

Izgalmas akadálypálya várta őket

– Remélem, hogy a gyerekek nagy örömére egy katonai könnyített, gyerekbarát akadálypályát építettünk, ami nagyon változatosan teszi próbára a gyerekek mindenféle képességét – mondta Janota Zoltán hadnagy, aki a MH Sipos Gyula 6. Területvédelmi Ezred kötelékében szolgál. A testnevelő tiszttől megkérdeztük, hogy a gyerekek, úgy általában mennyire lelkesek, mennyire érdeklődök akár a mozgás, akár a akár a katonaság irányában?

– Körülbelül 2200 gyerek haladt végig az elmúlt másfél évben,15 iskolában, az általam épített akadálypályán, és mondhatom, hogy azokat is sikerült rávenni, akik ódzkodnak a mozgástól, és azokat is, akik csak nem mernek végigmenni a pályán. Mindegyiknek ki tudok találni olyan feladatot vagy célt, ami motiválja. A legfontosabb, az egymás segítése, a bajtársiasság érzésének kialakítása – hangsúlyozta a hadnagy.

Minden helyszínhez közel az adott kormányhivatal

A táboroztatásban a kormányhivatali munkatársak vesznek részt, tehát ők azok, akik a gyermekeket felügyelik, vigyáznak rájuk, programokat tartanak, ezenkívül közösségi szolgálat keretében középiskolás diákok is segítenek, hiszen minden segítő kézre szükség, van főleg a kisebb gyermekeknél.

Dunaújvárosban a Dunaújvárosi Járási Hivatalos gyerekek jelentkeztek a táborra, hiszen ez a legnagyobb segítség, hogy minél közelebb legyen a lakóhely és a munkahely, hogy a táborhoz ne kelljen utazni. Velencén az Agrárügyi Főosztály épületében dolgozók, valamint a Gárdonyi Járási Hivatalban dolgozók gyermekei táboroznak, szintén a közelség miatt, Székesfehérváron pedig természetesen a város kormányhivatalaiban munkát végzők gyermekei jelentkeztek, igen szép számban.

Mint megtudtuk, a visszajelzések alapján a családok számára hatalmas segítséget jelent az iskolai nyári szünet alatti gyermekfelügyelet biztosítása, és emellett a táborban részt vevő gyermekek és felnőttek is nagyon jól érzik magukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában