Irány a Gorsium!

2024.07.06. 15:00

Különleges helyszínen lehet táborozni

Az ókori történelem iránt érdeklődő általános iskolásoknak szerveznek napközis tábort a Gorsium Régészeti Parkban augusztus 12–16-a között. A tábor egyik különlegessége, hogy lehetőség van csak egy-egy napra kimenni a parkba és részt venni a programokon, amellett, hogy értelemszerűen részt lehet venni az egyhetes turnuson is. A szervezők a jelentkezéseket e-mailben fogadják augusztus 2-ig.

Gombor Lili

Hogyan éltek az ókori rómaiak? Milyen volt egy légiós katona kiképzése és élete? Milyen ruhadarabokat hordtak az akkori emberek? Mindezt megtudhatják azok a gyerekek, akik részt vesznek a Gorsium Régészeti Parkban szervezett nyári napközis táborban. Akinek van kedve, régészkedhet is, és a sok játék közben készíthet római tárgyakat, amiket hazavihet emlékként. A résztvevők megismerhetik a Agyagkatonák – Az első kínai császár halhatatlan őrei című nemzetközi kiállítást is – olvasható az ÖKK közleményében.
A teljes táborozás augusztus 12-16-a között tart, ezen belül lehet menni akár egy-egy napra is. A regisztráció a részvételi díj befizetésével érvényes. A programok naponta 8.00 és 16.00 óra között tartanak, a felügyeletet 17 óráig biztosítják. Érdeklődni, jelentkezni az alábbi elérhetőségen lehet:
[email protected]  és +36 70 643 7486.

További részletek itt olvashatóak:
Nyári tábor Gorsiumban | Szent István Király Múzeum - Székesfehérvár (szikm.hu)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában