Csodás látvány

2 órája

Látnivaló: előbújt a doni kápolna

Látnivalóval gazdagodott az idei nyáron a Velencei-tó térsége: az újjáépülő doni kápolnáról ugyanis lekerült a kivitelezési állványzat. Át még nem adták, de csodálatos látványt nyúlt.

S. Töttő Rita

A doni kápolnáról levették az állványzatot, a műszaki átadás még nem történt meg

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Látnivaló, vagyis inkább csodálni való helyszín lett ismét a pákozdi Katonai Emlékpark területén található, de a bevezető út mellől is látható doni kápolna. Sokáig váratott magára az emlékhely felújítása, de az idei év elejére már előrehaladott állapotot sikerült elérni a kivitelezési munkálatok kapcsán.

Az elmúlt napokban pedig már levették róla az állványzatot is, így látszik, hogy a kivitelezés legfontosabb, gyakorlati része megtörtént. Az íves faszerkezet, a kupola speciális kialakítása mind jelentősen megnehezíthette a kivitelezők munkáját, ám láthatóan megoldották a kihívást a szakemberek. Maga a terület azonban még nem látogatható, ugyanis továbbra is építési területnek számít.

Vargha Tamás országgyűlési képviselő, honvédelmi miniszterhelyettes a feol.hu-nak elmondta: a kápolna hányatott sorsa 2022-ben véget ért. A doni kápolna és az azt körülölelő terület ugyanis ekkor a Honvédelmi Minisztérium (HM) vagyonkezelésébe került, így részben a HM, részben pedig a Soltész Miklós vezette Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkársága biztosította a szükséges forrásokat, Spányi Antal megyés püspök támogatásával. A tervek szerint a terület és a kápolna már teljes pompájában várja majd a január 12-i doni megemlékezés résztvevőit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában