Másodfokú hőségriasztás vasárnap éjfélig

Székesfehérvár polgármestere mindenkit arra kér, hogy figyeljünk egymásra, kiemelten a környezetünkben élő idős emberekre, valamint vigyázzunk a háziállatainkra is. A részletes tájékoztató az alábbiakban olvasható. 

Gombor Lili

Fotó: Nagy Norbert/Archív

Az országos tisztifőorvos a július 18. (csütörtök) 24.00 óráig elrendelt harmadfokú hőségriasztást 2024. július 19. (péntek) 00.00 órától kezdődően másodfokúra módosította, és július 21. (vasárnap) 24.00 óráig meghosszabbította. Székesfehérváron továbbra is működnek az ivókutak és vízvételre alkalmassá tették a közterületi tűzcsapokat, emellett klimatizált helyiségek is várják a fehérváriakat a hőségben. 

A rendkívül magas hő stresszt, napszúrást és hőgutát okoz. Székesfehérvár polgármestere kéri a lakosságot, különösen a betegeket, a 0–14 éves korú gyermekeket és az idősebb korosztályt, hogy kerüljék a szabadban tartózkodást és dolgozást, illetve tartózkodjanak minél többet árnyékban vagy hűvös/klimatizált helyiségben a további információig. A munkáltatók figyelmét pedig arra hívja fel, hogy a munkavállalók hőterhelésének csökkentése érdekében a szükséges intézkedéseket haladéktalanul tegyék meg.

A hőhullám hatásainak csökkentése érdekében a város egészségvédelmi ajánlásokat tett közzé, biztosítja a villamos áramszolgáltatás, az ivóvízellátás és a közkutak működésének zavartalanságát Székesfehérvár területén.

A Székesfehérvár területén működő ivókutak, vízvételi lehetőségek a városi honlapon megtalálhatóak: 
https://www.szekesfehervar.hu/ivokutak 

Reggel hét órától az esti órákig a tűzcsapokra ivásra alkalmas szerkezetek felszerelése:

- Béke tér, Vasútállomás (autóbuszkijáratnál)
- Prohászka O. utca - Kaszap I. utca sarok
- Petőfi S. utca - Kossuth L. utca sarok
- Várkörút - Watthay utca sarok (Brunszvik óvodánál)
- Piac tér - Liszt F. utca sarok

A bárki által igénybe vehető klimatizált, illetőleg hűvös helyiségek:
- Alba Plaza (minden nap nyitvatartási időben, hétfő-kedd-szerda-csütörtök: 08.00–21.30, péntek-szombat 08.00–23.00, vasárnap 08.00–21.30) 
- Autóbusz-pályaudvar váróterem,
- Fehér Palota (minden nap nyitvatartási időben, 06.00–22.00)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában