Állagmegóvás céljából

1 órája

Megszépülnek a játszótéri eszközök a városban

A Városgondnokság a 120 fehérvári játszótér karbantartásának részeként több helyen festi a következő hetekben a játszóeszközök fából készült elemeit. A munkát kedden reggel a Haleszben kezdték meg. A festésről táblával, szalagozással tájékoztatja a játszóteret használókat a Városgondnokság.

Gombor Lili

A fából készült részeket időnként kezelni kell

Fotó: Bácskai Gergely / ÖKK

Városszerte festi a Városgondnokság a játszótéri eszközöket a következő hetekben, a munkát kedden reggel a Haleszben kezdték meg. – A festék rövid időn belül porszáraz lesz, de a valós száradási ideje több időt vesz igénybe – mondta Major Norbert karbantartási divízióvezető. A Halesz ligetben 15 játszóeszközt festenek le és várhatóan két hét alatt végeznek is a munkával, figyelve arra, hogy mindig legyen bőven használható eszköz a ligetben – tájékoztatott az ÖKK.

A városban található játszóeszközök kora változó, és amelyek fából készültek, azokat időszakosan, néhány évente festeni is kell, hogy megóvják a fát az időjárás viszontagságaitól és növeljék az egyes eszközök élettartamát.

– Figyelünk arra, hogy nyári időszak van és sokan vannak a játszótereken, így nem zárunk le egész játszótereket, csak a festéssel érintett eszközöket. Fontos számunkra, hogy a fehérvári gyerekek minél gyorsabban újra használhassák a játékokat. Azért ilyenkor végezzük ezt a munkát, mert most olyan az időjárás, hogy jó minőségben lehet kezelni a kültéri fa felületeket – tájékoztatott Major Norbert.

Az alábbi helyszíneken végeznek átfogó festési munkát Székesfehérvár közterületi játszóeszközein:

1. Halesz Park
2. Rádió ltp. Központi Park
3. Palotavárosi Központi Park
4. Mura utca 1. 
5. Lehel utca Parkerdő
6. Donát utca 121. 

A festést természetesen olyan anyaggal végzik, amely gyerekek által használt eszközökön is alkalmazható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában