Utánajártunk

2 órája

Milyen értékeket mutat az agárdi vízmérce és a Fürdővízminőségi térkép?

Milyen értékeket mutat jelenleg az agárdi vízmérce és változott-e a Velencei-tó strandjainak fürdővízminősége a legutóbbi helyzetjelentésünk óta? Ezeknek jártunk utána.

Déri Brenda

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy arról másfél héttel ezelőtt a feol.hu beszámolt, július 19-én 129 centimétert mutatott az agárdi vízmérce, ez 6 centivel magasabb érték, mint a ma déli időpontban mért, ahol már ’csak’ 123 centit mutatott. Ez azonban betudható az aktuális – jelenleg szeles és igen meleg – időjárásnak – hangsúlyozta korábban lapunknak Csonki István, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója, amikor kollégánk átfogó anyagot készített vele a Velencei-tó hőmérsékletről, vízminőségről és a lehetséges kilátásokról. 

Ami a strandok fürdővízminőségét illeti, azok legutóbbi cikkünk óta nem változtak. Javarészt jó értékelést kaptak, ez alól kettő volt akkor is és most is kivétel: Agárdon a VVSI Sport Hotel Strand, amely tűrhető minősítést kapott és Gárdonyban a Tini Strand, amelynek kifogásolt a minősége – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ Fürdővízminőségi térképéről.


 


 


 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában