Királyi Napok

2024.07.08. 10:30

Ők lesznek a következő Királyok a Belvárosban

Ahogy arról olvashattak, felvonultak az első óriásbábok múlt szombaton a Fő utcán, ahol IV. Bélát, IV. Lászlót és III. Andrást láthatta a közönség és mint írtuk, július elejétől augusztus 3-ig, szombatonként újabb és újabb uralkodókat mutatnak be a Királyok a Belvárosban című programsorozat keretében. Mutatjuk, hogy kik következnek!

Déri Brenda

III. Béla, II. András és II. (Vak) Béla vonulását láthatják az érdeklődők most szombaton

Fotó:  Nagy Norbert / FMH-archív

Az évek óta nyaranta rendezett Királyi Napok a kezdetektől fogva hatalmas népszerűségnek örvendenek a megyeszékhelyen, akárcsak az ennek részeként rendezett Királyok a Belvárosban programsorozat, mely során hétről hétre újabb és újabb óriásbáb uralkodókat mutatnak be a közönségnek, színesítve különböző, az akkori kort felelevenítő bemutatókkal és zenékkel. 

Most szombaton, július 13-án 17 órakor ismét útnak indulnak a királyok a Fő utcán, akiket ugyancsak Szabó Miklós Bence fog bemutatni a közönségnek a Mátyás király-emlékműnél és az Országalmánál. Így, aki kíváncsi III. Béla, II. András és II. (Vak) Béla óriásbábjaira az ne hagyja ki a vonulást, amely a Zichy liget Zenepavilonjában ér véget 18 órakor Oti Acoustic műsorával.

Az óriásbábok testőrségét ezúttal a Szent László Vitézei Egyesület tagjai adják, akik a Városház téren bemutatót is tartanak. A vonulás zenei aláfestéséről pedig a Tabulatúra Régizene Együttes gondoskodik – írja az SZKKK.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában