Síppal, dobbal, nádsípokkal

2024.07.14. 16:09

Óriásbábok vonulásában gyönyörködhetett a város

Közelednek a Székesfehérvári Királyi Napok és ez egyet jelent azzal, hogy hétről-hétre felvonulnak az óriásbábok Székesfehérváron, a Fő utcán. Július 13-án, a nagy hőség ellenére is sokan kísérték a látványos, tarka, zeneszóra lépkedő menetet az Országalma és a Hotel Magyar Király között.

Palocsai Jenő

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A város legnagyobb ünnepéhez közeledve minden héten óriásbábok és hagyományőrző csoportok vonulnak fel a Főutcán. Most szombaton, július 13-án is így volt ez. A Királyok a Belvárosban című program egyfajta ráhangolódás az augusztusi Székesfehérvári Királyi Napokra. A napok óta tartó kánikula ellenére is sokan voltak kíváncsiak az eseményre, így egészen hosszúra nyúlt az az emberfolyam, amely szombaton délután együtt tehette meg az Országalma és a Hotel Magyar Király közötti utat, III. Béla, II. András és II. (Vak) Béla óriásbábjaival.

A kísérethez tartozók fújták, ütötték, pengették hangszereiket, míg mások lobogtatták a történelmi zászlókat. A hozzájuk csatlakozó érdeklődőkkel közösen érkeztek a résztvevők a Zenepavilonhoz, ahol az Oti Acoustic műsorával zárult a program.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában