A nagy visszatérés

2 órája

Pusztinai Kakasok - újra lesz csángó est Székesfehérváron

Három év kihagyás után, idén ismét lesz csángó est Székesfehérváron. Augusztus 7-én a csángó kultúra követeinek legfiatalabb generációja, a Pusztinai Kakasok hagyományőrző zenekar látogat el a Városháza Dísztermébe.

Gombor Lili

A moldvai Pusztinából érkezik hagyományőrző zenekar Székesfehérvárra, a három év kihagyás után újra megrendezett csángó estre. A moldvai csángó magyar kultúra egyik legfrissebb képviselői, a Pusztinai Kakasok zenekar érkezik augusztus 7-én a Városháza Dísztermébe.

A moldvai népzenét magas színvonalon művelő fiatalokból álló zenekar tagjait kicsi gyerek koruk óta ismerhetik a fehérváriak, mert nyaranta a városi táborainkban adták át a csángó kultúra szeretetét a gyerekeknek. Közben megjárták a Duna Televízió Fölszállott a páva népzenei tehetségkutató műsorát és magyarországi népzenei minősítő versenyeket, ahol remekül szerepeltek. Valódi zenekarként idén robbantak be, már több budapesti és az ország távolabbi részén rendezett fesztiválon, zenei rendezvényen, táncházakban megfordultak. Ők a csángó kultúra követeinek legfiatalabb generációja, akik fiatalokat, időseket egyaránt meg tudnak szólítani.

A csángó est augusztus 7-én, szerdán 18 órakor kezdődik a Városháza Dísztermében – adta hírül az ÖKK.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában