Jól is jött a hőségben a frissítő

2 órája

Sóstó: gyurgyalagok kísérték a limonádé túra résztvevőit

Július utolsó hétvégéjén is legintenzívebb szépségét mutatta a nyár, melyet elviselni leginkább csak az árnyékban lehetett. A Sóstó természetvédelmi területén limonádéval frissítették a kirándulókat, akiknek útját gyurgyalagok kísérték.

S. Töttő Rita

Fotó: Sóstó Látogatóközpont

Limonádé túrára invitálta a kirándulni vágyókat július 27-én, szombaton délelőtt a Sóstó Látogatóközpont csapata. Pál Szilvia szakvezetésével indulhatott a csapat a verőfényes napsütésből az árnyat adó fák közé, ahol a terület gazdag flórájával és faunájával ismerkedhettek az érdeklődők. A Sóstón azonban nem csak vadvirágokkal, de gyógynövényekkel is találkozhattak a résztvevők, melyeket a szakvezető ismertetett a résztvevőkkel.

Fotó: Sóstó Látogatóközpont

-Az árnyékos helyeken számos gyógynövényt mutathattam meg a túra résztvevőinek – árulta el a feol.hu-nak Pál Szilvia. – Találkozhattunk orvosi zilizzel, kanadai aranyvesszővel, cickafarkkal, mezei katánggal és közben a madárvilágot is megfigyelhettük – tudtuk meg, ahogy azt is: mentából és zsályából készült limonádékat kortyolgathattak a résztvevők a limonádé túrán. A következő alkalomra augusztus 10-én kerül sor, a Sóstó Látogatóközpont ekkor várja legközelebb a limonádé túrára érkezőket.

Fotó: Sóstó Látogatóközpont

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában