Legyen az életünk a jóság csodája!

2 órája

Spányi Antal megyéspüspök napi imája

Spányi Antal, a Székesfehérvári Egyházmegye püspöke, a Katolikus Karitász elnöke volt szerda reggel a Kossuth Rádió „Napi ima” című műsorának vendége.

Tihanyi Tamás

Fotó: FMH-archív

– Észre kell venni a jót, ami történik a világban – figyelmeztetett az egyházmegyei főpásztor. – Az életben talán túl sokat panaszkodunk, ezért talán fogékonyak lettünk arra, hogy minden negatívumot észrevegyünk, és ez, mint valami bogáncs, engedjük, hogy belénk tapadjon. Pedig hálásnak kellene lennünk, hálás szívvel és lélekkel kellene élnünk az életet. Hálásnak lenni Isten iránt, az emberek felé. A hálátlan nem veszi észre, amit kapott, nem áll meg köszönetet mondani, ezért nem is tud örülni igazán annak, amit kapott. Aki kész számadást tartani az életében, aki rácsodálkozik az élet szépségére, aki észreveszi a hétköznapi élet apró csodáit, az gazdaggá teszi a szívét, feltöltődik a lelke, és ezáltal maga is kész lesz arra, hogy jót tegyen. Kész lesz arra, hogy másokat segítsen, kész lesz arra, hogy csodát tegyen.

– Legyen a szeretet, a jóság csodája az egész életünk: a mai napon is! – fejezte be imáját Spányi Antal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában