Csak így tovább!

2024.07.07. 17:34

Tíz dunaújvárosi és környékbeli intézmény kapta meg az állatbarát címet

Az „Állatvédelem gyerekeknek” szerkesztőbizottsága immáron negyedik alkalommal hirdette meg az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával azt a pályázatot, amellyel az állatbarát és állatvédő nevelési-oktatási intézményeket keresték országszerte.

Forrás: duol.hu

Fotó: Petőfi-iskola

Hat kategóriában várták a jelentkezőket (bölcsődéket, óvodákat, általános iskolákat, középiskolákat, gyógypedagógiai intézményeket és gyermekotthonokat), amelyek kiemelkedően sokat tesznek az állatvédelemért, és arra törekednek, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe-oktatásba változatos és kreatív programok segítségével. Április 30-ig adhatták be a pályázatokat, amelyeket aztán egy zsűri értékelt, s június közepén ünnepélyes keretek között kihirdették az eredményeket.

A díjátadóról a Kutyabarát internetes portál számolt be. Mint írták, idén rekordszámú pályázat érkezett a felhívásra, összesen 492 egyéni intézmény (32 bölcsőde, 300 óvoda, 126 általános iskola, 16 gyógypedagógiai intézmény, 15 középiskola, 3 gyermekotthon), amelyek mind teljesítették a minimumkövetelményeket és ezáltal elnyerték egy évre szólóan az állatbarát címet.

A díjazottak között több dunaújvárosi és környékbeli intézmény szerepelt, így a Baracsi Négy Vándor Óvoda és Hétpettyes Bölcsőde; a Dunaföldvári Eszterlánc Óvoda, Bölcsőde és Konyha József téri telephely; a Perkátai Általános Művelődési Központ Szivárvány Óvoda; a Pusztaszabolcsi Városi Óvoda és Bölcsőde (Zsiráf Óvoda Székhely és Manóvár Óvoda Telephelye; a Dunaújvárosi Arany János Általános Iskola; a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola; a Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola; a Dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola; továbbá a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Lorántffy Zsuzsanna Technikum és Kollégium. Ez utóbbi középiskolánk nemcsak a címet nyerte el, hanem az Év Állatvédő Középiskolája 2024 verseny harmadik helyezettje is lett. Ennek kapcsán készített a duol.hu egy cikket a közelmúltban.

Fotó: Petőfi iskola / Forrás: duol.hu

A Kutyabarát magazin idézte Koska Hedviget, az Állatvédelem gyerekeknek főszerkesztőjét, az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány elnökét is, aki elmondta, hogy az Állatbarát pályázat révén tavaly létrejött az Állatbarát Pedagógus Kör, amelyhez már több mint 800 pedagógus csatlakozott. A program népszerűsége és a pedagógusok elhivatottsága okán elindult az Állatbarát Nagykövet Program, amely az elszánt, lelkiismeretes pedagógusokat hivatott díjazni. Ez elengedhetetlen, hiszen munkájuknak köszönhetően nemcsak a gyerekek, hanem a jövő társadalma is nyer, mert olyan felnőtteket nevelnek, akik képesek felelősségteljesen gondolkodni és cselekedni az állatok jólléte érdekében.

Cikk szerzője: Molnár Emese / duol.hu

Az eredeti cikket ide kattintva tekinthetik meg. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában