Nem támogatták

2024.07.05. 13:51

Több szakmai kifogás is felmerült – válaszolt a Tankerület!

Megérkezett az illetékes tankerület indoklása a Vasvári Pál Gimnázium jelenlegi igazgatójának ügyében: „Az eljárás jogszerű, érvényes, de eredménytelen volt."

Kecskés Zoltán

A tankerület megteszi a szükséges lépéseket, hogy a tanév zavartalanul indulhasson el a Vasvári Pál Gimnáziumban.

Fotó: Nagy Norbert

Ahogy korábban lapunk is beszámolt róla, elutasításra került a következő igazgatói ciklusra benyújtott pályázata Horváth Józsefnek, ami miatt többen is nem tetszésüknek adtak hangot, petíció is indult. 

Lapunk az illetékes Székesfehérvári Tankerületi Központhoz fordult felvilágosítást kérve a pályázattal kapcsolatban. A tankerület levelében kifejtette, a jelenlegi igazgató munkájával szemben több szakmai kifogás is felmerült, amelyeket a tankerület eljuttatott a döntést meghozó miniszterhez, és nem javasolta a pályázó kinevezését. Kiemelték, a székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium igazgatói posztjára egy pályázó nyújtott be pályázatot, az eljárás jogszerű, érvényes, de eredménytelen volt.

Leírták továbbá, hogy a szakmai kifogások közül a legsúlyosabb, hogy az iskolából 21 pedagógus indított pert a tankerülettel szemben olyan többletfeladatok kifizetése érdekében, melyekről egyetlen hivatalos feljegyzés sem készült az iskolában, a követelésekkel a tankerület először a keresetlevélben találkozott.

Az iskola jövőjét firtató kérdésünkre azt válaszolták, a Tankerületi Központ a miniszteri döntés alapján megteszi a szükséges lépéseket, hogy az oktató-nevelő munka zavartalanul induljon el szeptemberben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában