Elfoglaltság a szünidőre

2024.07.04. 17:30

Több száz gyermek táborozik a Bregyóban! (galéria)

Turnusonként mintegy kétszáz gyermek vehet részt a Napraforgó Városi Napközis Táborban közel másfél hónap alatt a Bregyó-közi Sportcentrumban. Megnéztük, milyen tábori élmények várnak a kicsikre a nyáron!

Gombor Lili

Biciklis ügyességi pályán tesztelik tudásukat a gyerekek a Napraforgó Városi Napközis Táborban

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Javában zajlik a Napraforgó Városi Napközis Tábor a Bregyó-közi Sportcentrumban. A tábort június 24-től augusztus 16-ig nyolc turnusban hirdette meg a Székesfehérvári Polgármesteri Hivatal, Székesfehérvár Önkormányzata és a Városgondnokság. A tábor turnusonként mintegy kétszáz gyermeket tud fogadni, akik nagyon változatos programokon vehetnek részt. 

Ottjártunkkor a legtöbben a biciklis ügyességi akadálypályán és vetélkedőn vettek részt, amelyet Májer László rendőr őrnagy, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti osztályának munkatársa tartott a gyerekeknek. Ha kellett, ülésmagasságot állított, kiválasztotta a megfelelő méretű biciklit, majd instrukciókkal látta el a kicsiket a pálya sikeres teljesítése érdekében. A gyerekek a kezdeti bizonytalanabb manőverek után ügyesen szlalomoztak a színes bóják és rámpák között.

Míg a biciklisek a pálya minél sikeresebb teljesítésére hajtottak, addig mások szintén a rendőrség programjához kapcsolódó feladványokat oldottak meg: kirakósoztak a legfontosabb hívószámokkal (például 112) vagy éppen színeztek. Megint mások az önfeledt gyermeki szórakozást részesítették előnyben, fogócskáztak vagy éppen időt szakítottak a Barbie baba hajának kifésülésére. 

Kovácsné Boros Ildikó táborvezető elmondta, hogy a gyerekeket az általános iskola első osztályától hetedik osztályig várják a napközis táborba, ahol a már bevált programok mellett minden évben újdonságokkal is készülnek a táborozóknak. – Megszokott programjaink mellett, mint például a biciklis ügyességi verseny, a lövészet vagy éppen a kézműves programjaink és sportversenyeink, idén is törekedtünk arra, hogy legyenek új programok is. Ezúttal a Jócsontok Fehérvári Kutyasuli érkezik hozzánk minden héten különböző tematikával, és természetesen a kutyusaikkal, a gyerekek nagy örömére. Újítás a Barátság Mozi meglátogatása és a Bory várba tett kirándulás is, ahol kollégáink kalauzolják körbe a gyerekeket, megmutatva nekik a különleges hely varázslatos részleteit. Emellett megmaradt hagyományként a közkedvelt kisvonatozás és az örök kedvenc strandolás is! Ha jó idő van, mi biztosan visszük a gyerekeket a vízhez, múlt héten például minden délután a strandon voltunk – mondta el a táborvezető, aki azt is elárulta, hogy a napközis tábor sikeréről nemcsak az évről évre visszajáró gyerekek és a jelentkezők száma árulkodik, hanem a visszajelzések is.

– Nagyon változatosak a programjaink és azt halljuk a gyerekektől és a szülőktől is, hogy a kicsik jól érzik magukat nálunk. Tartalmassá próbáljuk tenni a gyerekek mindennapjait, hiszen egyharmaduk mind a nyolc héten részt vesz a táborban, ugyanis sok esetben a szülők nem tudják megoldani a gyermekek felügyeletét a nyári szünidő alatt – fűzte hozzá Kovácsné Boros Ildikó.

A táborozó több száz gyermeket csoportokra osztották, akikre a csoportok számának megfelelő pedagógus felügyel. Ők koordinálják a gyerekeket a tábor területén, és segítenek mindenben. Mindemellett a táborvezetőség is folyamatosan járja körbe a tábort, és szemmel tartja az eseményeket. A gyerekek megfelelő és szakszerű felügyelete a nyár és a tábori időszak alatt is épp olyan fontos, mint az év bármely más időszakában.

A tábor bejárós, reggel 7 órától délután 16.30 óráig tart a tábori időszak, amely alatt a gyerekek háromszori étkezést kapnak. Ha valami nem fogy el, semmi gond, van hűtő, ahová bepakolható az elemózsia, és ha valaki megéhezik, akkor ott is talál magának élelmet. Főleg a strandolás után szoktak megéhezni a gyerekek, olyankor aztán nagy sor alakul ki a hűtőnél.


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában