Lepsényi Kulturális Hét

2024.07.07. 10:00

Programajánló – festménykiállítástól népzenei estig

V. Varga József

Helytörténeti és Néprajzi Múzeum – Borsos György az egykori konyharészletet mutatja Fi Károlyné Hajnalnak és Bálint Lászlóné Gabriellának

Fotó: V. Varga József (FMH-archív)

Július 8. (hétfő) 16 óra: XIX. Lepsényi Kulturális Hét (július 8–12.). Művészeti és irodalmi est a Petőfi Sándor Művelődési Házban. Köszöntő – Sütő Krisztina intézményvezető. Kiállítás-megnyitó. Bálintné Langer Gabriella, Balha Jolanda és Szász Boglárka festményei. Megnyitja: Adovics Istvánné Somogyi Erzsébet. 16.30 óra: Író-olvasó találkozó. Vendég: Nehrer György író.

Július 9. (kedd) 16 óra: Helytörténeti körséta. Gyülekezés a Helytörténeti és Néprajzi Múzeumnál. További helyszínek: református templom, református temető, Hősök-emlékmű. A sétát Borsos György és Molnár Péterné vezeti.

Július 10. (szerda) 10.30 órától: Csillagok között. 10.30 óra: Süsü, a rettentő. Diafilmvetítés a művelődési házban. 21 óra: Csillagászati előadás és távcsöves csillagvizsgálás az LMSK-pályán Nagy Rezső csillagász közreműködésével.

Július 11. (csütörtök) 16 óra: Kerékpáros kastélytúra. Gyülekezés a könyvtárnál. Útvonal: Kőkút, kisvasút nyomvonala, Nádasdy-kúria, kőhíd. Túravezetők: Borsos György (Kőkút), Vörös László (kisvasút), Kovács Dóra (Nádasdy-kúria).

Július 12. (péntek) 18 órától: Népzenei est a művelődési házban. Fellépők: az Esthajnal Nyugdíjasklub énekkara és a Cirbolya citerazenekar, Gallai Panna, Kovács Nóri énekművész.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában