Sárbogárdi csoportként ők voltak az elsők

Tegnap, 15:46

Átkeltek a Nemzeti Összetartozás Hídján

Évtizedek óta járják az országot, otthon vannak a természetben az egyesület tagjai.

Bokányi Zsolt

A Nemzeti Összetartozás Hídja

Fotó: Az egyesülettől

Évtizedek óta működik Németh Pál vezetésével a Sárbogárdi Termeszátjárók Egyesülete. Csütörtökön ismét útra keltek egy közös kirándulásra, amit most Békési József, az egyesület tagja szervezett. Ezúttal a célpont Zemplén volt. A népes csapat, közel ötven fővel, korán indult, hiszen a busz reggel öt órakor gördült ki a városból. A hosszú utazást követőn az első állomás Sátoraljaújhely melletti, – idén júniusban átadott – függőhíd volt, mely a Várhegy és a Szár-hegy között ível át, csaknem 700 méter hosszan. Legnagyobb magassága vagy ha úgy tetszik mélysége kb. 80 m. Legegyszerűbb és legolcsóbb megközelítése a Várhegyi parkolóból lehetséges,  kb. 350 m hosszúságú meredek szakaszon. 

Különleges érdekessége a történetnek, hogy csoportosan, Sárbogárdról a természetjárók keltek át először a Nemzeti Összetartozás Hídján. Ezt követően a Megyer-hegyi tengerszemhez indult a csapat, mely hivatalosan is Magyarország legszebb természeti csodája. A tengerszemet emberkéz formálta a középkor óta, de mára a hajdani malomkőbánya és a természet lenyűgözően harmonikus egységet alkot. Az egyesület aktívan szervezi következő kirándulásait, és építi tovább a település közösségi életét ebben a formában is. A legjobb tudomásunk szerint, legközelebb szeptemberben indul neki a „világnak” a társaság, amiről ha egy mód van rá, mi is beszámolunk majd felületeinken.  

Átkeltek a hídon
Nagy túra és élmény volt!
Fotó: Az egyesülettől

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában