Sok településen már bevett szokás

2 órája

Autó helyett vidd bringával a gyerkőcöt iskolába! – avagy mi is az a Bicibusz

Sok településen már bevett szokás, hogy a gyerekeket nem autóval viszik a szülők reggelente iskolába, hanem kerékpárral. E kezdeményezést szeretné a gyakorlatba ültetni a megyeszékhelyen is a Magyar Kerékpárosklub székesfehérvári szervezete.

Déri Brenda

Illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Fotó: Löffler Péter / Új Dunántúli Napló

A Bicibusz névre hallgató ötlet a Bringázz a munkába! kezdeményezésnek a ’gyermeke’ és lényege, hogy a gyermekek szervezett módon, csoportosan, előre meghatározott útvonalon és időpontban biciklivel vagy rollerrel menjenek iskolába, szülői kísérettel. Ezt hirdette meg nemrég Székesfehérváron, elsőként Feketehegy-Szárazrétről a belvárosi iskolákig és vissza a Bringásfehérvár is. 

A szervezők ahhoz, hogy felmérjék az igényt és választ adjanak a felmerülő kérdésekre már el is kezdtek online konzultációkat tartani, amelyekre a hónapban még két időpontban – augusztus 22-én és 27-en – lehet jelentkezni az alábbi linken keresztül. 

Mint bejegyzésükben is írják, szeptembertől minden pénteki oktatási napra terveznek Bicibuszt indítani, kezdetben Feketehegy-Szárazrétről a belvárosi iskolákig és vissza, de várják azok javaslatait is, akik a város más részéről indítanának Bicibuszt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában