Arcanum

2 órája

Fejér évfordulós emlékei

Horváth-Buthy Lilla

Bővül, szépül

„Hadiállapotok” uralkodnak az agárdi Charnel István iskolában kívül és belül, lent és fent. Megszűnik a szükségtantermek miatti szétszórtság, szeptembertől 360 gyermeket várnak az Iskola utcában – adtuk hírül 1994-ben.

„A tetőn is dolgoznak az Alco-fal Kft. építői, bővítik és szépítik az iskolát. Esztétikus tető kerül az épületre, a beépítéssel, az átalakításokkal 7 új tantermet nyernek. Falbontásokkal tágasabb előteret, zsibongót alakítanak ki. Az egész épület kívül és belül barátságosabb, szebb lesz, jobban igazodik a pedagógiai törekvésekhez.” – írta a lap.

 

A fizikai törvényei

„...a műrepülés azonban felülmúlja a szokványos légi kirándulásokat, a levegő varázslatainak csúcsa... Nem hiszem, hogy a debreceni repülőtéren akadt olyan, aki kétségbe vonta volna mindezen megállapításokat. Ugyanis a 17. motoros műrepülő-világbajnokság résztvevői olyan hihetetlen dolgokat produkáltak odafenn, hogy néha hittem, a fizika törvényeit csúfolják. Pörögtek, forogtak és csapódtak a légtérben, gyors és centire kiszámított „mozdulatokkal”.” – írta ugyanezen számban Tihanyi Tamás, aki Besenyei Péter világbajnok műrepülővel készített interjút.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában