Újrahasznosítanak a zenebarátok

2 órája

Folytatódik a kottamentő akció

Folytatja kottamentő akcióját a Tálos Edit Alapítvány. A használaton kívüli kottákat oly módon hasznosítják újra, hogy azok elkerülik a papírhulladékra váró bezúzást.

Gombor Lili

A zeneiskola összegyűjti a használaton kívüli kottákat

Fotó: Illusztráció: Pexels

Bizonyára minden zeneiskolásnak, zenésznek akad otthon egy köteg olyan kottája, melyet már nem használ. Ezeket azonban nem érdemes szimplán a szemetesbe dobni, ennél jobb sorsra hivatottak. Éppen ezért kottamentésbe kezdett a Tálos Edit Alapítvány, melynek célja, hogy a használaton kívüli kottákat összegyűjtsék. A begyűlt kottákat szeptember első hetében bárki megvásárolhatja az e célból rendezett vásáron a zeneiskolában. A kottavásárt szeptember 9–13-a között tartják a zeneiskola 50-es termében. A befolyt összeget a billentyűs tanszak oktató-nevelő tevékenységére fordítják.

A Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI alapítványának kezdeményezése nyomán a nem használt kottákat szeptember 2–6. között a zeneiskolában lehet leadni a gyermekek zongoratanárának, de a zeneiskola aulájában található gyűjtődobozba is be lehet tenni.

A kezdeményezés segítséget jelenthet a szülőknek, akiknek nem kell bolti áron megvásárolniuk a kottákat. Továbbá fenntarthatósági és környezetvédelmi szempontból is nagyon jó kezdeményezésről van szó, hiszen a gyerekeknek meglesz a saját, eredeti kottájuk, így nem kell azokat fénymásolni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában