Most vagy soha

2024.08.27. 17:00

Már csak négy napig lehet benevezni a főzőversenyre

Szeptember 7-én tartja a fehérvárcsurgói önkormányzat a főzőversenyét, melyre elsősorban családok, baráti társaságok, kollektívák jelentkezését várják. Talán a szokásosnál is nagyobb lendületet ad a főzőbrigádoknak, hogy a versenyben való részvételhez nem kell nevezési díjat fizetni. A legjobbak az Őszi Mulatságok estéjén vehetik majd át a nyereményeiket.

Palocsai Jenő

A káposztatermesztés hagyományának felelevenítése és a káposztás ételek kulináris megismerése a cél

Fotó: Illusztráció / MW-archív

Fehérvárcsurgó Községi Önkormányzat főzőversenyt tart az Őszi Mulatság keretében.

– A káposztatermesztés hagyományának felelevenítése és a káposztás ételek kulináris megismerése érdekében a 2024. szeptember 7-én tartandó Őszi Mulatságon újra főzőversenyt hirdetünk, amelynek egyik alapanyaga a káposzta.

A káposztás ételek bográcsban, fazékban, üstben, sütőlapon, sütőkövön készülhetnek kültéri gáztüzeléssel üzemeltetett eszközön. Szeptember 7. szombat 9-13 óra között kell elkészülnie a versenyételnek, a Kossuth utcán, a Piac melletti területen, ám a nevezési határidő augusztus 30-án lejár – figyelmeztet az önkormányzat, felhívásában figyelmeztetve az érdeklődőket a következő, fontos részletekről:

– Az ételeket a helyszínen kell elkészíteni. Edényekről, sátorról, alapanyagról, tálalóedényekről, dekorációról a résztvevőknek kell gondoskodni. Csapatonként egy sörpadgarnitúrát biztosítunk. A vízvételi lehetőség biztosított.
A kész ételből ízléses tálalást kell készíteni a zsűri számára. Nevezni minimum 3-5 fős csapattal lehet. Az elkészült ételeket szakmai zsűri értékeli és 1-3. helyezésig rangsorolja, és várható néhány további különdíj kihirdetése is.

A káposzta hazájában talán nehéz tartani a tempót a helyiekkel, de nem lehetetlen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában