Valahol már ma nekilátnak!

3 órája

Füldugókat elő: éjszakai zajjal járó munkavégzésre figyelmeztet a MÁV!

A zajterheléssel járó éjszakai munkavégzés miatt a lakosság megértését és türelmét kéri a vasúttársaság, amely megyénk több vasútvonalát is érinti. Sőt, azt is megtudtuk a Mávinformtól, hogy van olyan pálya, ahol az eredetihez képest a korábban hirdetettnél több éjszaka végeznek karbantartást.

Kecskés Zoltán

Illusztráció: A munkálatok éjszaka zajlanak, hogy a személyszállító vonatok közlekedése zavartalan legyen.

Fotó: HBN/Archív

Néhány nappal ezelőtt a vasúttársaság közleményben közölte, hogy a Pusztaszabolcs–Dunaújváros, a Székesfehérvár–Pusztaszabolcs és a Budapest–Pusztaszabolcs vonalon előre tervezett éjszakai, zajjal járó karbantartást végeznek a vasúti pályán. Az utóbbival kapcsolatban pedig egy fontos kiegészítésről is tájékoztatta a MÁV a FEOL-t:

A Budapest–Pusztaszabolcs vonalon a korábban hirdetettnél több éjszaka végezünk zajjal járó karbantartást a vasúti pályán. Százhalombatta és Ercsi között 27-től 30-ig, esténként 20 órától 6 óráig, míg Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa és Pusztaszabolcs térségében augusztus 22-én és 23-án 21:30-tól 4:30-ig 

– kezdték levelüket, amelyből kiderül az is, hogy állomásokon, az állomások között és a vasúti átjáróknál a feltüntetett ideig tartózkodnak és okozhatnak zajt a karbantartást végző vasúti munkagépek. 

vasútállomás_vonatok_vasútvonal_karbantartás
Illusztráció: több megyei vasútvonalat is érintenek a karbantartások. 
Fotó: Nagy Norbert / Archív

Hozzáteszik azt is, hogy Százhalombattán, Iváncsán a vasútállomáson, ezen kívül Százhalombatta és Pusztaszabolcs között a nyílt vonali szakaszokon ágyazatpótlást, nagygépes vágányszabályozást végeznek vasúti munkagépekkel. Kérdésünkre válaszolva kiemelték, hogy a karbantartási munkálatokat azért végzik éjszaka, hogy a vonatforgalmat a lehető legkevésbé érintse, és a személyszállító vonatok közlekedésében ne okozzanak korlátozást.

A többi tervezett munkát a korábban meghirdetett időpontban végzik. Azaz, a  Pusztaszabolcs–Dunaújváros vonalon, amely a megyei jogú város vasútállomását érinti augusztus 30-án, 21 órától 5 óráig, míg a Székesfehérvár–Pusztaszabolcs vonalon a Börgönd és Zichyújfalu között augusztus 26-án, 27-én, 28-án és 29-én 20:30-tól 4:30-ig zajlik majd a munkavégzés. 

Képeink illusztrációk!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában