Útvonal és lezárások a hét elején

2024.08.05. 11:52

Gallyazás: Búgó hangok Székesfehérvár szerte

Folyatódnak a munkálatok a megyeszékhelyen. A vezetékbe érő ágak gallyazását jelenleg is végzi az alvállalkozó, párhuzamosan a Városgondnokság fizikai állományával, akik a héten a lakossági bejelentéseket priorizálják.

Kecskés Zoltán

A Székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárnál is jártak a Városgondokság munkatársai.

Fotó: Fehér Gábor

A munkák már előző pénteken megkezdődtek, akkor a Városgondokság fizikai állománya a kisfeszültségű áramkör körüli gallyazást végezte, a héten pedig több helyen is dolgoznak majd elsősorban lakossági bejelentés alapján. Ahogy azt megtudtuk, az úgynevezett vegetációs időszakban azokon a fákon végeznek beavatkozást, amelyek élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztetnek, járda/út űrszelvénybe lógnak.

gallyazás_városgondnokság
Kosaras emelőről gallyaztak
Fotó: Fehér Gábor

Útvonal

Juhász Rebeka kertészmérnök adott felvilágosítást a hét eleji munkaterületekről: – A fákkal kapcsolatos csoport vezetőjétől, azt az információt kaptam, hogy a mai napon zárják a parkolót a Szabadságharcos utcában és a holnapi napon lehet számítani forgalomkorlátozásra. A pontos útvonal a Krém Cukrászda és a Mészöly Géza között 7:00 és körülbelül 10:00 óra időintervallumban – mondta a FEOL-nak, majd hozzátette, a lakossági bejelentéseket kronológiai sorrendben végzik. A kidőlt fákat, leszakadt ágakat, balesetveszélyes fákat szokták előrevenni, de jelen állás szerint most ilyen nincsen.

Mai feladatok

A hétfővel kapcsolatban arról tájékoztatott, hogy a Puskin 23-ban három darab gyümölcsfánál végeztek száraz gallyazást, ugyanezen címen űrszelvénybe érő ágakat és légvezetékbe érő ágakat vágtak. Jelenleg a Vásárhelyi utca 3-as számnál vannak a Városgondnokság munkatársai, majd a Horvát István lakótelep 9. lesz a következő állomás.

A hét további részére vonatkozó útvonallal kapcsolatban a későbbiekben adunk tájékoztatást!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában