Biohulladék

2 órája

Hulladékgyűjtés Fehérváron: újabb lakások elé kerül meglepetés

A napokban újabb lakások ajtajai elé helyezett ki „meglepetést” a Depónia. A biohulladékok gyűjtésére szolgáló otthoni gyűjtőedények, valamint a barna kukák szeptember 6-tól minden lakótelepen elérhetőek lesznek.

S. Töttő Rita

Fotó: S.Töttő Rita / FMH (archív)

A napokban megkezdődött Székesfehérvár minden tömbházas övezetében a biohulladékok otthoni gyűjtésére szolgáló edények kiosztása. A Depónia Nonprofit Kft. felhívta a figyelmet: szeptember 6-tól Székesfehérvár szinte minden tömbházas övezetében folytatják a korábban a Palotavárosban, az Ybl és a Tóváros lakótelepeken,  a Szedreskerten és a Királykút lakónegyedben megkezdett gyűjtést, ahol a résztvevők lakóegységenként egy-egy feliratozott, jól záródó 5 literes konyhai gyűjtőedényt kapnak a szolgáltatótól, ingyen.

A könnyen kezelhető, szag- és kifolyásmentes műanyag edényeket felmatricázták, így ezeken is elolvashatók a gyűjthető anyagok információi. A Depónia munkatársai a lakások bejárati ajtajai elé teszik az edényeket, melyeknek tartalmát a társasházak elé kihelyezett, barna színű konténerekbe lehet kiüríteni. Ezeket a kukákat a Depónia nyáron hetente kétszer, azon kívül hetente egyszer begyűjti, tartalmát pedig biogáz üzembe szállítják hasznosításra. A hulladékgyűjtő edényeket havonta tisztítják a szolgáltató telephelyén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában