Egy jó ügy érdekében

2024.08.01. 11:00

Kutyák, macskák és cukrászda? Most kéz a kézben járnak

Általában nem említjük egy lapon az állatokat és a cukrászdákat, most azonban egy összefogás révén mégis erről beszélhetünk. A cél a hontalan állatok megsegítése, melynek során akár nyereményben is részesülhetünk.

Gombor Lili

Kölyökkutyáknak való konzerveket is vár a Herosz Fehérvári Állatotthon

Fotó: Herosz /Facebook

Különös együttműködést hozott tető alá a Herosz Fehérvári Állatotthon és a Damniczki Cukrászda. Így aki mostantól az említett cukrászdába készül, az vigyen magával egy jókora kutya- vagy macskakonzervet: ugyanis augusztus 1-jétől augusztus 16-ig a Fő utcai Damniczki Cukrászdában gyűjtik az állatotthonnak szánt adományokat. Ha már kiválasztottuk a kedvenc fagylaltunkat, süteményünket, egy könnyed játékos vetélkedőn is részt vehetünk: az állatvédelmi totón részt vevők között három fagylattortát sorolnak ki augusztus 16-án, a hontalan állatok világnapján – tájékoztatott az ÖKK.

A Herosz Fehérvári Állatotthona és a Damniczki Cukrászda a hontalan állatok világnapja alkalmából szeretné felhívni a közvélemény figyelmét a rengeteg megunt, kidobott, magára hagyott és bántalmazott állatra. Krepsz Gyöngyi, a Herosz Fehárvári Állatotthon vezető elmondta, hogy a menhelyek túlzsúfoltak, az állattartók pedig ellenőrzés nélkül szaporítják az állatokat. – A megelőzés, a felvilágosítás nagyon fontos, ezáltal még több állaton lehet segíteni – fogalmazott az állatotthon vezetője. A Herosznál jelenleg 102 macska és 81 kutya van, de napról-napra változik a létszám, mert rengeteg a megkeresés, sok a talált állat, különösen a felesleges szaporulat, amikor a gazda nem ivartalanítja az állatát, majd a kölykökről nem akar gondoskodni.

A Damniczki Cukrászdában augusztus 1-jétől, csütörtöktől fogadják az állatotthon részére szánt adományokat: kutya- és macskakonzerveket, de elsősorban a kölyök állatoknak készült konzervekre van szükségük! 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában