Marad a hőség

16 órája

Másodfokú hőségriasztást rendeltek el szombattól

Bár a naptár szerint lassan vége a nyárnak, az időjárás korántsem ezt tükrözi. Szombattól ismét kánikulára kell készülni. Az országos tiszti főorvos szombattól augusztus 30-áig, péntekig 24.00 óráig másodfokú hőségriasztást adott ki.

Gombor Lili

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Székesfehérváron működnek az ivókutak és vízvételre alkalmassá teszik a közterületi tűzcsapokat, emellett klimatizált helyiségek is várják a fehérváriakat a hőségben. Cser-Palkovics András polgármester arra kéri a város lakosságát, hogy figyeljenek egymásra, főleg az idősekre, és ne feledkezzenek meg háziállataikról sem – tájékoztatott az ÖKK.

Székesfehérvár polgármesterének tájékoztatása szerint az országos tiszti főorvos augusztus 24., szombat 00.00 órától augusztus 30., péntek 24.00 óráig másodfokú hőségriasztást adott ki.  

A hőhullám komoly élettani hatásokat gyakorol ránk, emberekre és háziállatainkra is. A hő stresszt, napszúrást és hőgutát okoz. A polgármester kéri a lakosságot, különösen a betegeket, a 0–14 éves korú gyermekeket és az idősebb korosztályt, hogy kerüljék a szabadban tartózkodást és dolgozást, illetve tartózkodjanak minél többet árnyékban vagy hűvös/klimatizált helyiségben a további információig. "Felhívom a munkáltatókat, hogy a munkavállalók hőterhelésének csökkentése érdekében a szükséges intézkedéseket haladéktalanul tegyék meg" – tájékoztat a polgármesteri felhívás.

A Székesfehérvár területén működő ivókutak, vízvételi lehetőségek a városi honlapon megtalálhatóak.

Reggel hét órától az esti órákig a tűzcsapokra ivásra alkalmas szerkezetek felszerelése:

- Béke tér, Vasútállomás (autóbuszkijáratnál)
- Prohászka O. utca - Kaszap I. utca sarok
- Petőfi S. utca - Kossuth L. utca sarok
- Várkörút - Watthay utca sarok (Brunszvik óvodánál)
- Piac tér - Liszt F. utca sarok

A bárki által igénybe vehető klimatizált, illetőleg hűvös helyiségek:
- Alba Plaza (minden nap nyitvatartási időben, hétfő-kedd-szerda-csütörtök: 08.00-21.30, péntek-szombat 08.00-23.00, vasárnap 08.00-21.30) 
- Autóbusz-pályaudvar váróterem,
- Fehér Palota (minden nap nyitvatartási időben, 06.00-22.00)

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában