Nyílt napot tartanak

2 órája

Megnyitják a közönség előtt a Nemzeti Emlékhelyen zajló ásatást

A Nemzeti Emlékhelyen zajló ásatások során nemrégiben szenzációs leletekre bukkantak a Szent István Király Múzeum régészei. A nagy érdeklődésre való tekintettel nyílt napot szerveznek az ásatás helyszínére, melyre a belépés ingyenes.

Gombor Lili

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Mint ahogyan arról beszámoltunk, elképesztő leletek kerültek elő a közel húsz év után újraindított ásatások során a székesfehérvári Nemzeti Emlékhelyen. A Szent István Király Múzeum régészei egy Árpád-kori védmű, rendkívül jó állapotban megmaradt faszerkezetét tárták fel, amelyet most bárki megcsodálhat közelebbről is, ugyanis augusztus 14-én, szerdán 11.00 órától nyílt napot tartanak a Nemzeti Emlékhelyen zajló ásatáson. A részvétel ingyenes, de a területen folyó földmunkálatok és a helyszíni adottságok miatt, kizárólag saját felelősségre látogatható. A nyílt napon részt vesz: Pokrovenszki Krisztián főigazgató, ásatásvezető régész, Szücsi Frigyes régész és Horváth Emil dendrokronológiával foglalkozó szakember is – tájékoztatott az ÖKK.




 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában