Fejér évfordulós emlékei

2 órája

Népszerű nyári esték és biztató eredmények a múltból

Kecskés Zoltán

Népszerű nyári esték

Gazdag műsor a Parkszínpadon címmel jelent meg egy írás fél évszázada, amikor arról írt a Hírlap, hogy mennyire népszerű a hely a székesfehérvári Vidám Park és a nyár hátralévő részében az újjáépített színpad miatt még több érdeklődőt várnak. Ez évben eddig 160 ezer látogatója volt a parknak.

„Egyéb rendezvényeink mellett különös gondot kívánunk fordítani az újjáépített, ezer nézőt befogadó színpadunk kihasználására. A színpadot nem csupán a könnyed nyári szórakozások. hanem egyúttal az igényesebb kulturális műsorok színhelyévé kívánjuk tenni" – mondta Mayer Ferenc igazgató.

Biztató eredmények

Éves 12,8 milliárd forint árbevételi tervét időarányosan túlteljesítette az első félévben a Videoton Elektronikai Vállalat 1984-ben – adta hírül a megye vezető lapja, amelyben részletezik, hogy  termelési értékét 1983 hasonló időszakához képest 14 százalékkal növelte. Marton Zoltán gazdasági igazgató azonban mégsem az imponáló számadatok sorát, hanem a hatékonyság és termékminőség javulására utaló mutatókat emelte ki:

„Fontosnak tartjuk, hogy a 40 órás munkahét időalap-csökkenésének ellenére csaknem 12 százalékkal növelni tudtuk termelékenységünket és az idei többlettermelés kilencven százalékát a termelékenység emelkedése hozta. Ami pedig a minőség javítását illeti, a gyártáselőkészítés tökéletesítésével, a szerelési technológiák és a minőségellenőrzés korszerűsítésével, szigorításával tovább növeltük termékeink megbízhatóságát."

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában