Életre szóló élmény

2024.08.06. 18:30

Örömkosár az Alba kiválóságaival (videó, galéria!)

Lelkes gyerekek, villanó vakuk, szelfik, autogramok és kosarak minden mennyiségben – így foglalhatnánk össze dióhéjban azt a néhány órát, amelyet a legszerencsésebb csöppségek átélhettek kedden délután.

Kecskés Zoltán

Az együtt töltött idő óriási élmény volt mindenkinek; az Alba Fehérvár kosárlabdázóinak és a gyerekeknek egyaránt.

Fotó: Fehér Gábor

Már javában zajlik a Fejérvíz gyermektábora a héten, amelynek középpontjában a testi és mentális egészség, valamint a fenntarthatóság szerepel. Ma pedig egy igazán különleges élményben lehetett részük a táborozóknak, ugyanis az Alba Fehérvár kiválóságaival játszhattak.

Alba_Fehérvár_Fejérvíz_gyerektábor
Horváth Richárd kosárlabdaedző, korábbi játékos vezette a tréninget.
Fotó: Fehér Gábor

Már az érkezés is fejedelmi volt, de a királyok városában már csak ez a módi. Az általános iskolások a városnéző kisvonattal utaztak Sóstótól egészen a Csónakázó-tó partján lévő MKOSZ edzőközpontig, ahol nem kis meglepésben volt részük. Vojvoda Dávid, Filipovity Márkó, Kass Balázs, Fazekas Máté és Németh Ákos kosárlabdázók várták őket a létesítményben, akik testközelből érezhették a feléjük áradó pozitív energiát és rajongást.

Alba_Fehérvár_Fejérvíz_gyerektábor
Lelkes gyerekek, villanó vakuk, szelfik, és autogramok - Vojvoda Dávid válogatott kosárlabdázót is közelebbről megismerhették a gyerkek.
Fotó: Fehér Gábor

Az alapszabályok ismertetése után – amelyet Horváth Richárd kosárlabdaedző, korábbi játékos ismertetett – fotók, szelfik, aláírások is készültek az Alba Fehérvár kosarasaival, majd egy kis bemelegítés után kezdődhetett a közös játék. Mondanunk sem kell, a gyerekek minden egyes velük töltött percért hálásak voltak, ennyi mosolygós gyermekarcot csak ritkán lehet látni. Még azok azok a lurkók is teljesen el tudták engedni magukat, akik a való életben visszahúzódóbbak. Egyik táborlakó például Kass Balázs nyakából dobott egy hatalmas kosarat, amelyet a jelenlévők hatalmas tapssal és kitörő örömmel fogadtak.

Életre szóló élményt kaptak a táborlakók!
Fotó: Fehér Gábor

Az együtt töltött idő tehát óriási élmény volt mindenkinek. Horváth Éva, az Alba Fehérvár marketing vezetője a FEOL-nak elmondta, hogy hatalmas örömmel mondtak „igent" a felkérésre, hiszen az egész klub küldetésének tekinti a kosárlabda népszerűsítését és az utánpótlás-nevelést. Éva, a rá jellemző széles mosollyal megjegyezte, a játékosok legalább annyira várták a közös játékot, mint a gyerekek.

Lepsényi Marietta, a Fejérvíz kommunikációs vezetője szintén örömének adott hangot az eseménnyel kapcsolatban. Kiemelte, hogy a megyei vízszolgáltató célja, hogy mozgásra, egészséges életmódra nevelje a fiatalokat és élményekkel ajándékozza meg a Fejérvíznél dolgozó családok csemetéit.

– Idén immáron harmadik alkalommal rendezzük meg vállalati gyermektáborunkat. Az egészség, a sport és a mozgás mindig is központi szerepet kaptak a tábor programjainak szervezésekor, valamint természetesen a gyerekek kéréseit, igényeit is figyelembe vettük. A tábort mindig egy értékeléssel és a következő évi tervek, célok meghatározásával zárjuk, és ez tavaly sem volt másképp. Akkor több gyermek is jelezte, hogy szívesen megismerkedne a kosárlabdázással és annak játékszabályaival, városunk sportolóival, ezért az idei év tervezetébe már bekerült ez a program is. Nemcsak a gyermekek, hanem számos kollégánk is rajong a kosárlabdázásért és rendszeresen látogatják az Alba Fehérvár meccseit, vagy akár szabadidejükben hobbiként űzik ezt a nagyszerű sportot. Az érdeklődés és lelkesedés hatalmas volt! Nagy örömmel tapasztaltam azt is, hogy az MKOSZ csarnok bérlésénél is rendkívül támogató hozzáállással találkoztam. A szervezők örömmel fogadták kezdeményezésünket, és mindenben segítettek, hogy a gyerekek számára emlékezetes és sikeres eseményt szervezhessünk. Ez a támogatás is hozzájárult ahhoz, hogy a tábor még különlegesebb és élménydúsabb legyen a résztvevők számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában