Igyekeznek a nyár végén is kedvezni a horgászoknak

1 órája

Pontyot telepítettek hat vármegyei helyszínen

Van, ahol történtek haltelepítések az elmúlt időszakban, más vízterületünkön azonban az időjárás miatt egyelőre még kivárnak a szakemberek.

Tihanyi Tamás

A HOFESz pontyot telepített a Fehérvár-csurgói-víztározóba is

Fotó: HOFESZ

A vármegye horgászvizeinek nagy részét kezelő Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége még az ünnep ellőtt, a „hosszú” hétvégére készülődve több vízterületünkbe is telepített kifogható méretű pontyot, ezzel javítva a horgászok esélyein.  Az elmúlt időszakban így került a legnépszerűbb hazai halfajból a Duna Fejér vármegyei szakaszába, a tassi ötös és hatos csatornákba (ez a rész egyébként bár a HOFESZ kezeli, de már a megyehatáron kívül esik), a Fehérvárcsurgói-víztározóba, Székesfehérvárra, a palotavárosi Alsó-tóba, a Sárszentmihályi-víztározóba és a Nádor-csatornába.

A Sárszentmihályi-víztározó pontyállományát is sikerült növelni
Fotó: HOFESZ

A Velencei-tónál az elmúlt időszak rendkívül meleg és a csapadékszegény időjárása miatt egyelőre nem terveznek telepítéseket. A Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltsége szerint a tó pontyállománya erős, ezért az elkövetkezendő időszakban elsősorban a ragadozók telepítésével növelnék a halak számát. A vízállás mérőeszköze hétfőn reggel Agárdnál 116 centimétert mutatott, a víz hőfoka 27 foknál is magasabb értékű. A tóval kapcsolatos hír továbbá, hogy a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság augusztus 31-éig a hamvak szétszórásával történő temetéseket a Velencei-tónál (és egyébként a Balatonnál is) betiltotta, ahhoz egyelőre nem adják meg a vagyonkezelői hozzájárulást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában