Sokféle program

2 órája

Séta a Pákozdi Pagonyban az Állatkertek Éjszakáján

A szikaszarvasoktól az emukig a Pákozdi Pagony minden lakójával találkozhattak az Állatkertek Éjszakájának késő esti résztvevői pénteken.

S. Töttő Rita

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Immáron negyedik éve, hogy a Pákozdi Pagony Arborétum és Vadaspark csatlakozott az Állatkertek Éjszakája országos programsorozatához. Augusztus 30-án este sokféle programmal várták a résztvevőket: a kézműves foglalkozások, teleszkópos csillagvizsgálat és kirándulás mellett szakvezetett sétára is mehettek a résztvevők. Kovács Norbert, az arborétum vezetője kísérte az egyik csoportot, akiknek mesélt a parkban élő szikaszarvasokról, vaddisznókról, gímszarvasokról, bemutatta továbbá az itt élő őzek, dámszarvasok, vadpulykák, rackák, muflonok életét, és elvitte az érdeklődőket a lámák és emuk otthonáig is. Természetesen a madárröpde sem maradhatott ki.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

– Az elmúlt időszakban több fajt is beszereztünk, így az érdeklődők első ízben találkozhattak királyfácánnal, aranyfácánnal és selyemtyúkkal a Pákozdi Pagonyban – árulta el a szakvezető.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában