Ünnepség

12 órája

Sukorói ünnep: díszpolgári elismerések és emlékérmek

„Folytassuk, haladjunk együtt tovább” – fogalmazott Szent István napi ünnepi beszédében a sukorói polgármester augusztus 18-án. Az ünnepségen átadták a díszpolgári címeket, valamint a Sukoróért emlékérmet.

S. Töttő Rita

Forrás: Önkormányzat, Sukoró

Az országos ünnepi események előtt, augusztus 18-án, vasárnap ünnepelt Sukoró. Az eseményhez méltó helyszínen, a református templomban tartotta meg a település a Szent István napi ünnepségét. A rendezvényt teltház előtt Mészárosné Hegyi Gyöngyi Éva polgármester nyitotta meg.

- Szent István napján minden magyar ember ünnepel. Nem tudhatjuk ugyan, mit tartogat még a jövő, de a magyarságunk, az összetartozásunk mindennél fontosabb, mert a nemzet szent, a haza örök! – fogalmazott a település vezetője, hangsúlyozva: ez augusztus 20-a eltörölhetetlen üzenete. - Folytassuk, haladjunk együtt tovább ezen a biztos úton a Szent István-i örökséghez méltóan.

Forrás: Önkormányzat, Sukoró

Majd hozzátette: - Nincs is jelesebb nap, mint a mai, hogy méltón köszöntsük településünk új díszpolgárait és a Sukoróért emlékérem kitüntetettjeit.

Az idei ünnepi események díszpolgári címet vehetett át Schäffer István történész, valamint Döme János, a Sukorói Borbarátok Egyesületének elnöke. Sukoróért emlékérmet kapott Szücs János és Szabó Balázs tanár, a Sukoróért emlékérem posztumusz kitüntetettje pedig néhai Zámbó  István református lelkipásztor és felesége néhai Zámbó Istvánné tanító, kiknek nevében lányuk, Zámbó Katalin vette át az elismerést.

Forrás: Önkormányzat, Sukoró

Az ünnep tiszteletére Antonio Caldara: Szent István, Magyarország első királya oratórium csendült fel a Savaria Barokk Zenekar előadásában. Az ünnepség végén pedig, a templom előtti téren Kardos Ábel tiszteletes és Récsei Norbert plébános áldotta meg és megszentelte az új kenyeret. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában