Gyorsan dolgoztak!

2024.08.06. 11:49

Székesfehérvár: Gallyazási munkák a belvárosban

Nagy munkában volt kedden kora reggel a Városgondokság fizikai állománya. Jövünk a részletekkel!

Kecskés Zoltán

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Ahogy már hétfői cikkünkben is jeleztük, a Krém Cukrászda és a Mészöly Géza között a Városgondokság fizikai állománya végez munkát.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A részletekről és az útvonallal kapcsolatban Juhász Rebeka kertészmérnök adott felvilágosítást a mai és a holnapi napra vonatkozóan is:

– A fiúk száraz gallyazási feladatokat végeztek a Gleditsia-Lepényfákon. Ilyenkor levágják azokat az ágakat, amik kiszáradtak, nem megy már bennük keringés, ezzel megkönnyítik a lombozatot és megelőzik azt hogy a földre potyogjon, letörjön. A fa így esztétikusabb és egészségesebb lesz, úgyszólván jobban tud koncentrálni a még zöldellő részek fejlesztésére. A metszési folyamatok után összetakarították maguk után a lehullott/levágott zöld hulladékot. A mai nap mennek még a Kaszap István utca 1-es számhoz egy nagy leszakadt ág eltávolítása miatt, ezzel egy úttal elvégzik a száraz gallyazási feladatokat – tudtuk meg a Városgondokság munkatársától.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Szerdán az Esze Tamás utcában egy kiszáradt jegenyét vágnak majd, ami egy nagyobb volumenű feladat lesz!

Fotó: Fehér Gábor / FMH

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában