Hagyomány

2 órája

Úrhidán is gurult a söröshordó! – hosszú évek óta így avatnak új utat

Az új utat a sokéves hagyományhoz híven söröshordó gurítással avatták fel.

Déri Brenda

Forrás: Törő Gábor FB-oldal

Az Úrhidában zajló útfelújításokról már írtunk, ezek közül van, ami már a végéhez ért, így a napokban Törő Gábor országgyűlési képviselő társaságában Bognár József polgármester átadta a lakosság számára a Rózsa utcát, amelyet ünnepélyesen, a sokéves hagyományhoz híven söröshordó gurítással avattak fel. 

– A kormány támogatásnak köszönhetően az idei évben is folytatódott a 2017-ben elindított útfelújítási program. Az elmúlt nyolc évben közel 12 kilométer út került felújításra és közel 3 kilométer járda épült a település fő közlekedési útja mentén. A Rózsa utcára még a tavalyi évben adtunk be pályázatot. A pályázaton elnyert 14 millió forintos támogatás mellett az önkormányzati önerő biztosításával felújításra került a Boróka utca, valamint fedő aszfaltborítást kapott a korábban itatott martaszfalt eljárással készült Hársfa utca, a Petőfi utca Hársfa – Táncsics utca közötti szakasza, valamint a Kishegyi utca, Kossuth – Rózsa utca közötti szakasza – árulta el a feol.hu-nak a polgármester.

Az útátadó mellett egy másik sikeres pályázatnak köszönhetően sószóró, valamint front seprő berendezést is kapott a falu a tavaly megvásárolt traktorhoz, amit szintén pályázati forrásból szereztek be.



 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában