Ismét rotyogtak a lecsók

2024.08.13. 10:02

Vértesbogláron ismét alágyújtottak a kondéroknak

A Vértesboglár Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete által megálmodott rendezvényen nagyszerű hangulat uralkodott, a finom illatokról és ízekről nem is beszélve. Több mint 10 évre nyúlik vissza a rendezvény hagyománya, amely ezúttal sem okozott csalódást.

Kecskés Zoltán

Fantasztikus hangulatban telt ismét a Vértesboglár Község ÖTE szervezésében a főzőverseny.

Fotó: Vértesboglár Község ÖTE

Eleinte még Sárosi Ferenc szervezte, ulti versennyel egybekötve, aztán átvették a stafétát a lánglovagok: – A lecsó olyan, mint a foci: mindenki ért hozzá, s mindenki a legjobbat csinálja. Valóban, egyszerű ételnek tűnik, de a legjobb eredményhez sok idefigyelés kell. Az ízeket összhangba kell hozni – fogalmazott Major Benjámin, a Vértesboglár Község ÖTE tagja, aki örömmel mesélt az eseményről. Szerinte a rendezvény sikere évről évre a csapatmunkán múlik.

Vértesboglár_Község_ÖTE_lecsó
Amíg a bográcsban rotyogtak az ételek, a kártyaparti sem maradhatott el.
Fotó: Vértesboglár Község ÖTE

Összesen 17 csapat nevezett a megmérettetésre, köztük helyi civil csoportok, táncosok, polgárőrök, életszépítők és természetesen tűzoltók is. Voltak résztvevők Vértesacsáról, Szárról, de még Bicskéről is. Amíg a bográcsokban finomabbnál finomabb ételek rotyogtak, addig a gyerekeket ugrálóvár, na meg habparti várta a nagy melegben.

Vértesboglár_Község_ÖTE_lecsó
Összesen 17 csapat nevezett a megmérettetésre, köztük helyi civil csoportok, táncosok, polgárőrök, életszépítők és természetesen tűzoltók is. 
Fotó: Vértesboglár Község ÖTE

A főzőversenyt a bicskei Vincotech Kft. csapata, azaz a „Szorgalmasok" nyerték, jutalmul stílszerűen gázrózsát, bográcsot, bográcsállványt és civil felajánlásból még egy üveg whiskeyt is hazavihetett. A napot egy fergeteges retro bulival zárták, egészen hajnalig ropták. Mint megtudtuk, nem kérdés, jövőre jön a folytatás!

Vértesboglár_Község_ÖTE_lecsó
A helyi tűzoltók habpartival is kedveskedtek a gyerekeknek a nagy melegben.
Fotó: Vértesboglár Község ÖTE

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában