Adni valóban jó!

2 órája

A gyermekekért rúgták a labdát Sukorón

Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg az Adni Jó Kupát a Velencei-tó partján, a festői környezetben fekvő sukorói sportparkban, ahonnan remek kilátásban gyönyörködhet az arra járó. Megtehették ezt azok is, akik szombaton délelőtt részt vettek azon a jótékonysági eseményen, amely a velencei gyermekotthon lakóinak megsegítését tűzte ki célul. Egymillió négyszázezer forintot sikerült összegyűjteni.

Tihanyi Tamás

Ez bizony gól volt! A kispályás tornán a meleg rendesen próbára tette a játékosokat

Fotó: feol.hu

Anita Grasics és Korfanti Ferenc színművészek műsorával kezdődött a program, akik bevezetőként az otthon lakóival együtt adták elő a rendezvény indulóját. A labdarúgók birtokukba vették mindhárom pályát, és a nagy meleg dacára a csapatok színvonalas mérkőzéseket játszottak egymással. A gyerekeket bohóc nevettette, lehetett arcot festeni, csillámtetoválás kérni, aki pedig ahhoz érzett kedvet, lufit hajtogathatott. A terület szélén fújták fel a légvárat, amely a legkisebbek kedvence lett, de aki éppen arra hajlott, kosárban is meghintáztathatta magát, miközben a színpadon a Pitypang zenekar koncertezett. Az Adni Jó Kupa Baráti Kör Alapítvány rendezvényét divatbemutató és tombola egészítette ki.

A sukorói dombról, ahol a kettős kereszt áll, a rendezvény területe és a Velencei-tó remekül belátható
Fotó: feol.hu

Mindezt elsősorban azért valósították meg, hogy a Fejér Vármegyei Gyermekvédelmi Otthon Velencei Gyermekotthonának lakói a lehető legtöbbet mosolyogjanak, a falak és ezúttal a sukorói dombok közé több mókát és kacagást varázsoljanak azok, akik igyekeznek nem elfeledkezni az átlagnál nehezebb sorsú lányokról és fiúkról. A kispályás labdarúgótorna nevezéseiből, a sportmezekből és más felajánlásokból összegyűjtött pénzt – mintegy egymillió négyszázezer forintot – ugyanis az otthon javára fordítják a szervezők.

A színpadon a Pitypang zenekar szórakoztatta a rendezvény résztvevőit
Fotó: feol.hu

– Ezeknek a gyerekeknek nagyon ritkán, vagy még soha nem volt lehetőségük arra, hogy egy divatos, minőségi sportcipőt húzzanak a kis lábaikra. Ezért döntöttünk úgy, hogy a nyári torna kedvezményezettjei ezek a gyerkőcök lennének. Nekik is jár a szép, egy olyan cipő, amit ők választanak ki magunknak, és amit boldogan viselnek. Nem használt, nem másé, hanem a sajátjuk. Sajnos nekik ez tényleg az álom kategória. De itt jövünk a képbe mi, hiszen azért vagyunk, hogy az álmaikat valóra váltsuk – mondta Horváth Péter, megfogalmazva céljukat az alapítvány legutóbbi akciójával. 

A legkisebbek is rátalálhattak kedvenc időtöltésükre
Fotó: feol.hu

A szervezet egyébként idén lett hatéves, hiszen 2018-ban alakultak egy kedves baráti ötlet jótékony következményeként, és mára eljutottak odáig, hogy az Adni Jó Kupa Baráti Kör nem csak menhelyi állatoknak, hanem rászoruló gyermekeknek, családoknak is képes segíteni. Az önkéntesek az esztendő minden időszakában azon munkálkodnak, hogy azokhoz juttassák el a segítséget, akiknek arra a legnagyobb szükségük van. Az önzetlen támogatók és az általuk létrehozott közösség erejével eddig is sokat értek el, és nem szűnnek meg újabb célokat választani.


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában