Az ősz első zenei élménye

2024.09.23. 15:00

A hétvége a Kulturális Örökség Napjairól szólt Kápolnásnyéken

A Kulturális Örökség Napjainak programjai keretezték hétvégén a Kaláka koncertjét Kápolnásnyéken. Az ősz első zenei élményére a Halász Gedeon Eseményközpontban kerülhetett sor.

S. Töttő Rita

Fotó: Kőmíves András

A hétvége a Kulturális Örökség Napjainak programjaival telt Kápolnásnyéken: szeptember 21-én, szombaton Bányai Balázs történész várta a látogatókat a kápolnásnyéki Halász-kastélyban, ahol egy történeti séta keretében a kastély, illetve a család történetének kutatójaként mesélt a helyszín gazdag múltjáról. Este, már a Halász Gedeon Eseményközpontban folytatódott a program, ahol az idén ötven éves Kaláka együttes adott koncertet a velencei-tavi közönségnek, ahová nem először érkezett a népszerű együttes. A Kulturális Örökség Napjai keretében vasárnap is várták az érdeklődőket a településen: szakvezetett séta keretében a Vörösmarty Emlékházban ismerhették meg a Szózat költőjének életét az érdeklődők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában