Látjuk ugyan, de értjük-e?

2 órája

A település jelképeit elemzi egy szakértő

Naponta láthatják Isztimér lakói, illetve a zsákfaluba érkező látogatók a község címerét, zászlaját, illetve gyakran találkozhat bárki a féltve őrzött, régi pecsét nyomatával, de vajon tisztában vagyunk-e azzal, hogy mit is látunk, ha ezekkel a jelképekkel találkozunk.

Palocsai Jenő

Forrás: Önkormányzat

Hiába ismerik sokan Isztimért, a közintézményeit, pincesorát, hadigyűjteményét, a régi alsó és felső iskola, vagy a Pácser-ház történetét, még nem tudnak mindent. Ha valaki többet akar tudni a településről, annak most kiváló lehetőség nyílik a fejlődésre.

Sokat segíthet ebben Szászi József földrajz-biológia szakos középiskolai tanár. A heraldika tudomány ismerője, lebilincselő, érdekfeszítő előadásra vár mindenkit szeptember 18-án szerdán. A 17:30-kor kezdődő eseményen a szakember a község jelképeiről, vagyis címeréről, zászlajáról és pecsétjéről beszél majd a megjelenteknek az önkormányzati hivatalban, a nyugdíjas klubban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában