Harman Hackathon harmadszor

2 órája

Alkoss szabadon - már lehet jelentkezni a prototípus fejlesztő versenyre!

Rendkívül innovatív, egyedülálló és példaértékű együttműködés eredményeként, idén is megrendezi a Harman Hackathon 24 órás műszaki problémamegoldó és prototípus fejlesztő versenyt az Óbudai Egyetem Alba Regia Kar, a Harman Becker Kft. és Székesfehérvár Önkormányzata – jelentette ki a város alpolgármestere csütörtökön, az Óbudai Egyetem székesfehérvári campusán, Györök György dékán és Németh Tibor, az elektronikai gyártással foglalkozó vállalat oktatási menedzserének jelenlétében.

Kecskés Zoltán

Örömmel jelentették be a 3. Harman Hackathon vetélkedő időpontját. A jelentkezés megkezdődött!

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mészáros Attila kulcsfontosságúnak nevezte a „Harman Hackathont”, mint fogalmazott,  a megmérettetésnek fontos küldetése, hogy egyrészt felkeltse a fiatalok érdeklődését a mérnöki pálya iránt, másrészről ráirányítja a figyelmet a kutatás-fejlesztésben rejlő lehetőségekre és az Alba Regia Műszaki Kar képzéseire is. Kiemelte a verseny kvázi utánpótlásbázis növelésének a lehetőségét is magában hordozza, hiszen az eddigi versenyek sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a 2022-es első Harman Hackhatonon résztvevő középiskolások közül, többen ma már az Óbudai Egyetem Alba Regia Karának hallgatói. Mindemellett a Harman Becker Kft. és az Óbudai Egyetem Alba Regia Kar gyümölcsöző kapcsolatát is méltatta:

– A Harman Becker Kft. egyike volt azon cégeknek Székesfehérváron, amely idejekorán felismerte a duális képzésben rejlő lehetőségeket, amivel maximálisan él is, akár szakképzési, akár egyetemi szinten. Németh Tibor szakmai vezetésével  100%-os az a ráta, ami alapján a duális képzésben végzett hallgatók az egyetemi diploma megszerzését követően már állásban is maradnak a cégnél, ami jól mutatja azt a innovatív környezetet, amit  a Harman tud biztosítani. A szakmai tudást pedig az egyetem teszi hozzá! Büszke vagyok erre a partnerségre és bátran buzdítok minden fiatalt a versenyre való jelentkezésre!

Harman_Hackathon
Jó hangulat és izgalom jellemzi a 24 órás versenyt.
Fotó: Harman Hackathon

Györök György dékán az Óbudai Egyetem Alba Regia Karának ars poétikájáról beszélt a sajtótájékoztatón:

– Az egyetem 10 évvel ezelőtt indult el azon az úton, hogy az iparhoz közeli képzést valósítson meg, amely arról szól, hogy a hallgatók olyan gyakorlati, pragmatikus tudást kapjanak a képzés során, ami az ipar versenyszférai környezetében is egyből hasznosítható legyen és ne kelljen több hónapot eltölteni azzal, hogy valamilyen módon kondicionálják a fiatalembereket a gyár kapuin belül – emelte ki, majd reményét fejezte ki, hogy egy ilyen színvonalas versenyre minél több tehetséges fiatal érkezik majd a városba, amely arra ösztönzi majd őket, hogy a tanultakat a lehető legjobban, leghatékonyabban hasznosítsák.

A verseny kiírása kapcsán Németh Tibor, a Harman Becker Kft. oktatási menedzsere, tanszékvezető elmondta, nagy kihívás, hogy az ország minden szegmenséből be tudják vonzani a tehetséges fiatalokat és olyan feladatot adjanak számukra, amivel valóban igazi műszaki kihívás lesz foglalkozni 24 órán keresztül.

A középiskolások és egyetemisták alkotta csapatok külön kategóriában vetélkednek és egészen október 18-ig, egy kisfilm elkészítésével nevezhetnek a selejtezőbe – a harmanhackathon.amk.uni-obuda.hu weboldalon keresztül – ami bemutat egy általuk felvetett a problémát és annak tervezett műszaki megoldását is. Ezt követően a szakmai testület által továbbjuttatott csapatok (6 középiskolás és 8 egyetemi hallgatói csapat) a november 15-i döntőben mérkőznek meg egymással. A finálénak idén is a Sóstói Stadion ad otthont. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában