Akad még feladat az árhullám levonulása után is

2 órája

Áradás utáni munkálatok zajlanak a településen

Veszélyes fák és az áradás utáni feladatok adnak munkát a településen a szakembereknek.

Bokányi Zsolt

Zajlanak a munkálatok

Fotó: az önkormányzattól

Több Duna-parti település mellett, Rácalmást is nagy kihívások elé állította az idei árvízhelyzet, de a szakemberek, a település vezetői, és a civilek közös munkájának eredményeként sikeres volt a védekezés, ám a feladatok sora ezzel még közel sem ért véget, hiszen most kezdődik a takarítás és az ezzel járó feladatok sokasága. 

Fontos az áradás utáni takarítás
Fotó: az önkormányzattól

Az önkormányzat megrendelésére a Mezőfalvai Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltói megkezdték az árvízzel érintett közutak fertőtlenítő takarítását Rácalmáson. A tűzoltók többek között a Raáb Ervin sétányon és a Páskom utcában is dolgoztak. Továbbá a növényzet sem menekült meg az érkező áradástól: – Veszélyes fák a Duna parton – hívta fel a figyelmet az önkormányzat közösségi felületein egy nappal ezelőtt! Az információból kiderül, hogy a rácalmási hídtól északra, a horgászlépcsők közelében az árvíz miatt több fa is kidőlt. Elszállításukról az önkormányzat már intézkedett. Felhívjuk a figyelmet, hogy a területet lehetőleg kerüljék el, illetve fokozott óvatossággal, csak saját felelősségre közelítsék meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában