Pilismaróton pakolták a zsákokat

2 órája

Árvíz: „A Pannónia Szíve ismét együtt dobbant!" (videó)

64 fővel érkezett a Pannónia Szíve önkéntes csapata Pilismarótra tegnap este, ahol egész éjszaka homokzsákokat töltöttek a gátak megerősítése érdekében.

Kecskés Zoltán

A felcsúti Pancho Arénnál gyülekezett a Pannónia Szíve önkéntes csapata.

Forrás: Tessely Zoltán / Facebook

Ahogy arról a FEOL beszámolt, a térség összefogott! Tessely Zoltán országgyűlési képviselő felhívására valamennyi önkormányzat toborzásba kezdett és mintegy 64 fő gyülekezett a felcsúti stadion parkolójában  – köztük polgármesterek, képviselők is – kedden estre, hogy buszra szállva segítsen a kritikus szakaszon. A buszt sofőrrel együtt – társadalmi szerepvállalásként –  a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia ajánlott fel az önkénteseknek. 

Bálint Istvánné Andrea _Bicske
Bicskeiek is a pilismaróti gáton!
Forrás: Bálint Istvánné Andrea/Facebook

Bicskei, etyeki és a Velencei-tó környéki településekről érkeztek az önkéntesek, akik szívvel-lélekkel pakolták a homokzsákokat. Tessely Zoltán, aki szintén kivette a részét a munkából, bejegyzését „A Pannónia Szíve ismét együtt dobbant!" – mondattal kezdte, ami mindent elmond az összefogás erejéről. 

Zólyomi Tamás - Etyek polgármestere videót is közzé tett az éjszakai munkáról:

Ma újabb buszok indulnak, a célállomás pedig Ercsi lesz. Tessely Zoltán még a tegnapi, Ercsiben tartott sajtótájékoztatón kiemelte, 12 órakor legalább 2 busszal és legalább 100 fővel Ercsiben leszünk és segítünk a védekezésben, mint ahogy csütörtök reggel is legalább ugyanennyi emberrel érkezünk. 

Érdeklődni és jelentkezni Komjáthy Péternél telefonon 06-70/779-8855, vagy e-mailben ([email protected]) is lehet, vagy érdeklődjenek a települések polgármestereinél.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában