Szorgos kezek munkálkodnak

16 órája

Árvíz: Folytatódik a kisapostagi védmű bontása, diákok is segítik a munkát (videó)

Az önkéntesek nem kisebb feladatra vállalkoztak, minthogy a 13 ezer 500 zsákból álló gátat elbontsák a hétvégéig. A lelkesedés diktálja az iramot, nagyon jól halad a csapat – tudtuk meg a település polgármesterétől.

Kecskés Zoltán

Árvíz: Az ár levonulása után sem hagyják magára Kisapostagot az önkéntesek.

Fotó: Nagy Attila

Nagy Attila elmondta, hogy már szerdán közel 1000 zsákot  el is pakoltak az önkéntesek, akikből szerencsére jócskán akad: védőfelszerelésben, kesztyűben teszik a dolgukat. Több helyre fertőtlenítőt és kézmosót is kihelyeztek, mint fogalmazott, 

Ha a munkát valaki abbahagyja, felfüggeszti, elmegy például illemhelyre, akkor ki van készítve kézfertőtlenítő, kesztyű, hogy a megfelelő biztonsággal tudjuk ezt a munkát végezni. 

 

gát_bontás_védmű_árvíz_védőfelszerelés
Minden bontásban résztvevő kapott védőfelszerelést: is.
Fotó: Nagy Attila

Csütörtök délelőtt  a sárbogárdi gimnáziumból, valamint Baracsról és Dunaújvárosból érkeztek segítő kezek, akik délután a kisapostagiakkal kiegészülve folytatják a bontási munkálatokat. Mint megtudtuk, étkekből sincs hiány. Bizony-Bizony a zsákpakolás kiveszi az energiákat, de az ínycsiklandozó falatok – ebédre tarhonyás hús készül – új lendületet adnak a gáton dolgozóknak. A polgármester szerint, ha így haladnak, akkor holnap, azaz péntek délutánra a Panoráma úti szakaszon szinte teljes egészében végezhetnek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában