Megérkezett a hideg

2 órája

Elindult a távfűtés Fejérben is

A jogszabályok szerint szeptember 15-től kezdődik a fűtési időszak. Ettől a naptól a távfűtési rendszereknek bekapcsolható állapotban kell lenniük.

Gombor Lili

Fotó: Fehér Gábor / FMH-archív

Székesfehérvár

A távhőszolgáltató a fűtési célú szolgáltatást, a fűtési időszakban – szeptember 15. és május 15. között – köteles biztosítani. A fűtésszolgáltatás indításának feltétele, hogy a távfűtési berendezéseknek a fűtési időszak kezdetére – szeptember 15. – üzemkész állapotba kell lenniük – hívta fel a figyelmet a Széphő. 

Társasházaknál a felhasználók képviselője kérheti a fűtés indítását vagy leállítását. Az erre vonatkozó igényt személyesen vagy az alábbi honlapon a kért fűtésindítás vagy -leállítás időpontjának megadásával kell bejelenteni a diszpécserszolgálatnak. A megrendelt fűtés indítását, a felhasználói berendezések üzemkész állapota esetén maximum 48 órán belül teljesíti.

Fontos, hogy amennyiben a felhasználó képviselője másként nem rendelkezik, a fűtési célú hőszolgáltatást a helyi önkormányzati rendelet értelmében, a külső hőmérsékleti viszonyoktól függetlenül az év október 15. napján, megrendelés nélkül elindítják, és a következő év április 15. napján leállítják.

 

Dunaújváros

A dunaújvárosi távfűtést biztosító DVG Zrt. az ilyenkor szokásos karbantartási munkákat végzi, ezért a társasházakban esetlegesen leürített fogyasztói rendszereken karbantartás elvégzésére, radiátor cserére már nem lesz lehetőség.

A későbbi műszaki hibák elkerülése érdekében kérik a fogyasztókat, hogy a radiátorokon lévő termosztatikus radiátor szelepeket már most állítsák 5-ös állásba, hogy szakemberek a rendszerek légtelenítését akadálytalanul el tudják végezni. Ellenkező esetben a levegő nem tud távozni a fűtési rendszerből és a fűtés induláskor csörgés lesz tapasztalható.

A hatályos jogszabályok alapján szeptember 15-e és október 15-e között  a távhőszolgáltatónak abban az esetben kell távfűtést biztosítania, ha a napi átlaghőmérséklet 10 Celsius-fok alá csökken, vagy két egymást követő napon át várhatóan 12 Celsius-fok alatt marad, illetve ha a közös képviselő írásban jelzi a szolgáltató felé a pótfűtési igényt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában