Folytatódik a fejlesztés

2 órája

Fél kilométeres gerincvezeték épülhet meg

Több ütemben újítják fel a Széchenyi utca ivóvizét szállító vezetékhálózatot. A második ütem terve most készült el, így, ha a tervek szerint alakul a kivitelezés, akkor közel fél kilométeres új gerincvezeték kerül az utca alatti földbe, hogy aztán azon keresztül majd 50 lakásba eljusson az ivóvíz.

Palocsai Jenő

A képviselőtestület azon dolgozik, hogy mielőbb folytatható legyen a projekt és a teljes utca ivóvízhálózata megújuljon

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Az egyes ütem megvalósulását követően már a Széchenyi utca ivóvíz vezeték rekonstrukció II. ütemének, azaz a Béke köz és Vörösmarty tér közötti szakasz vízvezeték cseréjének terve is elkészült.

– A vízjogi létesítési engedélyét is beadtuk a napokban, így tervezhető a kivitelezés folytatása. A projektben újabb 484 méter gerincvezeték, 350 méter bekötővezeték cseréje és 48 db ingatlan új rákötése valósulhat meg. A képviselőtestület azon dolgozik, hogy mielőbb folytatható legyen a projekt és a teljes utca ivóvízhálózata megújuljon. – fogalmazott Temesvári Krisztián.

A polgármestertől azt is megtudtuk, hogy a szakhatóságoknak 60 napjuk van kiadni az engedélyeket, azután folytatható le legkorábban a kivitelezéssel kapcsolatos beszerzési eljárás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában