Hosszú távú szerződés

2024.09.11. 08:00

Fogvatartottak jóvátétele: részt vesznek a közterületek rendezésében

Hosszú távú szerződést kötött Baracska a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézettel, melynek keretében a jóvátételi programban foglalkoztatják a fogvatartottakat a közterületeken.

S. Töttő Rita

Szőlősy Béla Attila, Baracska polgármestere és Szeidl Tamás bv. ezredes, büntetés-végrehajtási tanácsos

Forrás: Szőlősy Attila Béla közösségi oldala/BV Intézet

Hosszú előkészítő munka után nemrégiben került szignó arra az együttműködési megállapodásra, melyet Szőlősy Béla Attila, Baracska polgármestere kötött Szeidl Tamás bv. ezredes, büntetés-végrehajtási tanácsossal. A két fél aláírásával erősítette meg a szándékát, hogy a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet és a baracskai önkormányzat, egy úgynevezett jóvátételi program keretében, hosszú távon együttműködjön a fogvatartottak foglalkoztatása területén.

A program során – árulta el a polgármester – a fogvatartottak társadalmi reintegrációja játssza a főszerepet, lényege pedig, hogy az érintettek önkéntes munkával tehetnek valamit a közért. Az önként jelentkező fogvatartottak a program keretében az önkormányzati közterületek, emlékhelyek, temető tisztaságának és állagának megőrzésében, egyes önkormányzati épületek felújításában vehetnek majd részt. – A program gyakorlati megvalósítása a közeljövőben, különböző projektek során meg is kezdődhet – árulta el a feol.hu-nak a polgármester. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában