Gróf Zichy János domborműve és L. Simon László új albuma Kápolnásnyéken

Elkészült Pető Hunor szobrászművész Gróf Zichy Jánost ábrázoló domborműve. Az alkotást szombaton avatják fel Kápolnásnyéken. Ezt követően bemutatják az L. Simon László országgyűlési képviselői munkáját összefoglaló reprezentatív, 600 oldalas albumot.

S. Töttő Rita

A Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány szervezésében szeptember 7-én, szombaton 17 órakor avatják Gróf Zichy János (1868–1944) egykori kultuszminiszter domborművét. A kápolnásnyéki Halász-kastély parkjában található Fejér Vármegyei Közéleti Panteonon elhelyezett dombormű Pető Hunor Munkácsy-díjas képzőművész alkotása, melyet Halász János országgyűlési képviselő, a Városok, Falvak Szövetsége elnöke avat fel. A közönséget L. Simon László József Attila-díjas író, a Magyar Művészeti Akadémia tagja köszönti. Az avatást követő program során, a szomszédos Kastélykert Étteremben pedig bemutatják az L. Simon László országgyűlési képviselői munkáját összefoglaló reprezentatív, 600 oldalas albumot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában