Megszakad a szív

1 órája

Gyász: Elhunyt a köztiszteletben álló újvárosi zenész

Nyolcvankét évesen itt hagyta az élők sorát Mukli István, zenész, aki 18 éves korától meghatározó szereplője volt a dunaújvárosi zenei életnek, valamint számos külföldi turnén is részt vett.

Kecskés Zoltán

Elhunyt Mukli István, Pro Cultura Intercisea díjas zenész

Forrás: Önkormányzat

Így emlékezett meg róla a város: 

„Mukli István fő hangszere a hegedű volt, de kiválóan játszott klarinéton, szaxofonon, fuvolán, gitáron, nagybőgőn és az ütős hangszereken is, hiszen saját bevallása szerint több hangszeres zenész szeretett volna lenni, ami sikerült is neki. 

Több évtizedes zenei munkásságával, igényességével, emberi tulajdonságaival, a zenész társadalom iránti elkötelezettségével öregbítette Dunaújváros jó hírnevét, nemcsak Magyarországon, hanem Európa nagy részén is, éppen ezért 2022-ben Dunaújváros MJV Közgyűlése a Pro Cultura Intercisae díjat Mukli István részére adományozta. Mukli István emlékét megőrizzük, osztozunk a család és a barátok gyászában" – olvasható az önkormányzat bejegyzésében.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában