Eljött a csere ideje

2 órája

Hamarosan új sportpadló kerül a tornaterembe

Fontos szerepet tölt be Bakonycsernye mindennapi életében a sport, így a helyi iskolában is. A tornaterem padlója megkopott, ezért összefogott a helyi önkormányzat, a Kézilabda Szövetség és a Tankerületi Központ, hogy új sportpadló váltsa fel a régit.

Palocsai Jenő

Fotó: Illusztráció: Pexels

A képviselő-testület jóváhagyta, hogy Bakonycsernye Nagyközség Önkormányzata, a Magyar Kézilabda Szövetség és a Székesfehérvári Tankerületi Központ között háromoldalú megállapodás jöhessen létre, a helyi általános iskolai tornaterem felújítása érdekében.

A felújítást a Magyar Kézilabda Szövetség az Országos Tornaterem Felújítási Programban végzi el, melynek során a tornaterem padlóburkolatát cserélik ki., mivel az a nagymértékű igénybevétel miatt megkopott, elavult, igen keménnyé vált, ami így a szokásostól sokkal nagyobb mértékben vette igénybe az ízületeket. A felújítás során a régi burkolat bontását és a betonaljzat javítását követően korszerű, a mai követelményeknek megfelelő sportburkolatot alakítanak ki.

– A munkaterület átadás rendben lezajlott. A kivitelező cég munkatársain kívül a tankerület, és a Kézilabda Szövetség is képviseltette magát. Jövő héten gyakorlatban is elkezdődik a munka, ami azt jelenti, hogy felszedik a jelenlegi burkolatot, és annak helyére a jelenleg szabványos kézilabda mérkőzéseken is előírt sportpadlót raknak le a szakemberek. Várhatóan két hónap leforgása alatt végez majd a kivitelező cég a munkával. A pályázat még tartalmazza a tornaterem belső tisztasági meszelését, emellett új kézilabdakapukat is kap az iskola. A pályázatot a Székesfehérvári Tankerület nyújtotta be a helyi önkormányzat támogató döntésével, kézilabda szövetséghez. – mondta Turi Balázs polgármester.

Mint megtudtuk, az iskolában a hosszú évtizedek óta folyó kézilabda oktatás is szerepet játszott a pályázat sikeres elbírálásában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában